Gerben Thijssen moet met maag- en darmklachten opgeven in Vuelta

Gerben Thijssen was in Spanje bezig aan zijn eerste grote ronde.

In het begin van de vijftiende etappe heeft Gerben Thijssen (Lotto-Soudal) er de brui aan gegeven in de Vuelta. Thijssen, die bezig was aan zijn eerste grote ronde, boekte in de 9e rit een knappe tweede plek. Thijssen heeft last van maag- en darmklachten.

Gisteren won Thijssens ploegmaat Tim Wellens, maar zelf kwam hij op 25 minuten en als laatste over de streep. Ook in de voorgaande bergetappes had de jonge Belg het lastig, maar finishte hij telkens binnen tijd.

 

Na een vijfde plek in de vierde etappe, boekte Thijssen in rit 9 zijn beste resultaat. Hij kwam als derde over de finish, maar na de declassering van Sam Bennett moest hij enkel Pascal Ackermann voor zich dulden.

Bekijk de sprint waar Thijssen uiteindelijk tweede werd