Genk-fan Pat Krimson: "Misschien vond vrouw van Thorup Genk niet zo mooi"

  Pat Krimson heeft meer stress voor de opwarming bij Genk dan op Tomorrowland.

  Pat Krimson is al jaren trouwe supporter van KRC Genk. Hoe kijkt de Limburgse dj naar de ploeg van zijn hart? "Individuele klasse zit wel in de selectie, maar als ploeg komt het er nog niet uit", weet Krimson.

  Pat Krimson is al jaren fan en publieksopwarmer van Genk. Dat de club al  meerdere malen van trainer moest wisselen dit seizoen, deert hem niet. "Racing Genk zal altijd de supporters en een deel van het bestuur blijven, de rest is vergankelijk."

   

  "Ik ben van kinds af aan supporter van Winterslag. Ik ga al heel lang mee. Zelfs toen ik in Ibiza woonde, zat ik toch telkens te kijken naar mijn club. Er blijft een verbondenheid", vertelt Krimson over zijn clubliefde.

   

  "Als ik dj-set moet doen in de opwarming van Genk, heb ik veel meer zenuwen dan op Tomorrowland. Als ik de 'heilige grond' zie, krijg ik klamme handjes. Ik heb aan Loredana al eens proberen uitleggen wat clubliefde is, maar het is iets raar."

  Pat Krimson probeerde uit te leggen aan Loredana wat clubliefde is.

  Krimson: "Als je een contract tekent, moet je het uitdoen"

  Het plotselinge vertrek van Jess Thorup kwam aan bij Krimson. "Het kwam bij de supporters, net als bij het bestuur, heel verrassend aan. Je voelde dat de spirit goed zat en dat de groep terug kon winnen. Dat de trainer ineens vertrekt, is heel verrassend nieuws."

   

  "Zoiets werkt altijd langs 2 kanten. Normaal vind ik dat als je een contract tekent, je het uitdoet. Dat je blijft doen waarvoor je je geëngageerd hebt. Ik begrijp het ergens wel, die man heeft zijn kans willen grijpen. Misschien vond zijn vrouw Genk niet zo mooi."

   

  Krimson vindt de keuze van Thorup rationeel: "Een contract voor 4 jaar in eigen land en eigen taal, meer moet je er niet achter zoeken."

  Een contract voor 4 jaar in eigen land, meer moet je er niet achter zoeken.

  Pat Krimson

  De dj van 2 Fabiola ziet kansen voor Genk om in PO1 te spelen: "Individuele klasse zit wel in de selectie, maar als ploeg komt het er nog niet uit. We hebben we de laatste weken wel gewonnen, maar het spel was bij momenten zeer slecht."

   

  "Als je de slechte wedstrijden wint, kom je hoog uit. Daar zijn we nu goed mee bezig. Er is veel mogelijk dit jaar. Ploegen die Europees spelen, zoals Antwerp en Brugge, verliezen daardoor wat punten in de competitie", besluit Pat Krimson.

  Pat Krimson viert met de supporters na de match: