De Formule 1 trekt in 2021 voor het eerst naar Saudi-Arabië

Deze beelden zien we vanaf 2021 ook in Saudi-Arabië.

Het Formule 1-circus houdt in 2021 voor de allereerste keer halt in Saudi-Arabië. Dat is vandaag bevestigd door de F1. De GP zal gereden worden in badplaats Jeddah, in het westen van het land.

De GP van Saudi-Arabië wordt volgend seizoen de derde in het Midden-Oosten. Ook in Bahrein en Abu Dhabi wordt een GP georganiseerd.

 

In Saudi-Arabië zal bij kunstlicht gereden worden op het stratencircuit van Jeddah, een badplaats aan de Rode Zee en de op één na grootste stad van het land (na hoofdstad Riyad). 

 

De GP in Jeddah wordt de start van "een lange partnerschap tussen de F1 en Saudi-Arabië". Zo zou er zeker de komende 10 jaar een GP worden georganiseerd en zou er in 2023 ook een nieuw circuit komen in de buurt van de hoofdstad.

 

Volgend seizoen wordt de GP van Saudi-Arabië de voorlaatste op de kalender. Abu Dhabi sluit nog altijd de rij, dat staat zo in hun contract met de F1.

 

Er komt hier en daar wel wat kritiek op de bekendmaking van het nieuws. Oliestaat Saudi-Arabië neemt het niet zo nauw met de mensen- en vrouwenrechten, maar dat is voor de F1 blijkbaar niet doorslaggevend in de keuze voor nieuwe locaties.