Nog geen plannen vandaag? Blijf fit met het hele gezin op een Multimovepad

  Door de verlengde herfstvakantie hebben ouders misschien wat extra inspiratie nodig om hun kinderen bezig te houden. Gelukkig kunnen de Multimovepaden soelaas bieden. De paden zijn een leuke manier om kinderen te laten bewegen in een natuurlijke omgeving. "Een plan dat kan aanslaan in COVID-tijden."

  Vorig jaar openden Sport Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos het eerste Multimovepad in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee, maar het concept is nog niet bekend bij het grote publiek.

   

  Multimove is een initiatief van Sport Vlaanderen dat kinderen de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden wil aanleren op een ontspannende en

  uitdagende manier. De Multimovepaden moeten daarbij helpen.

   

  Natuurlijke hindernissen en houten constructies moeten daarvoor overwonnen worden. De paden gaan ook langs bossen, waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Om niet verloren te lopen, is de nodige wegbewijzering voorzien.

  Niet alleen voor kinderen

  De Multimovepaden richten zich vooral op kinderen tussen 3 en 12 jaar, maar het moet ook vooral een familiegebeuren zijn. Ouders en grootouders hebben er zeker iets aan, zegt Ann Colpaert van Sport Vlaanderen.

   

  "Kinderen onder 12 jaar laat je natuurlijk niet alleen. Maar tegelijk ontdekken ouders en grootouders het natuurgebied, waardoor ze misschien nog eens willen terugkomen. Er zijn ook cafés (die nu wel gesloten zijn), dus je kan er eigenlijk een daguitstap van maken", aldus Colpaert.

  Meer paden in 2021

  "We hebben er nog maar vier, maar we hebben net een informatiesessie gehad met een dertigtal geïnteresseerde gemeenten. Die zijn misschien van plan om in 2021 ook een Multimovepad aan te leggen."

   

  "Nu in coronatijden denk ik dat het idee van samen met het hele gezin in de buitenlucht zo’n pad af te leggen wel kan aanslaan”, besluit Colpaert.

   

  Meer info over de Multimovepaden vindt u op https://www.natuurenbos.be/multimovepad