18-jarige doelman van Dynamo Kiev breekt meteen record in CL

  Roeslan Nesjtsjeret pakte uit met 10 reddingen, een record in de CL dit seizoen.

  In de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Dynamo Kiev was een hoofdrol weggelegd voor Roeslan Nesjtsjeret. De 18-jarige keeper stond een 2e keer tussen de palen bij Kiev omdat de overige doelmannen corona opliepen. Hij pakte uit met fabelachtige reddingen.

  De coronapandemie brengt heel wat verrassingen met zich mee. Ook voor Roeslan Nesjtsjeret, die op 18-jarige leeftijd mocht debuteren in de Champions League tegen FC Barcelona.

   

  Van stress was geen sprake bij de jonge keeper. Met 10 reddingen in een wedstrijd haalt hij meteen een record binnen in de huidige CL-campagne. Ook sterren als Lionel Messi waren onder de indruk, zeker wanneer de doelman een vrije trap van de Argentijn uit zijn doel ranselde.

   

  De Spaanse krant AS was lyrisch over de prestatie van de jonge Oekraïner. Na de match schreef het: "Als er publiek was geweest, zou het joch vertrokken zijn onder luid applaus. Barça onder gemompel en afkeuring."

  De sublieme redding op de vrije trap van Messi:

  De trainer van Kiev vraagt Messi om een truitje

  Na de match was er nog een opvallend beeld. De trainer van Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, vroeg Lionel Messi om zijn truitje. De Argentijn beloofde hem een vers exemplaar, omdat spelers niet mogen ruilen in het huidige coronaklimaat.