Van Horebeek crasht zwaar in laatste MXGP-race, maar komt goed weg

Van Horebeek bleef met zijn been haken aan de motor van Tim Gajser.

Het MXGP-seizoen van Jeremy Van Horebeek is op een sisser afgelopen. Onze landgenoot was in Italië betrokken bij een stevige crash. De race werd meteen stilgelegd, maar Van Horebeek kwam weg met een snijwonde.

Zondag staat de slotrace van het MXGP-seizoen op het programma, maar Jeremy Van Horebeek wou na de race in Pietramurata een punt achter zijn seizoen zetten. Zijn vrouw is in verwachting van een tweeling.

 

Maar in zijn laatste race van het seizoen sloeg het noodlot toe voor Van Horebeek. Hij knalde bij de start van de tweede reeks op wereldkampioen Tim Gajser en bleef met zijn been haken aan de motor van de Sloveen. Van Horebeek werd zo enkele meters meegesleurd.

 

De race werd meteen stilgelegd en Van Horebeek werd afgevoerd op een brancard. Uiteindelijk viel de schade mee voor onze landgenoot: geen breuken, maar wel een snijwonde.

 

"Ik vind het heel jammer voor Jeremy", zei Gajser, die zijn 4e wereldtitel won. "We reden naast elkaar en hij bleef haken aan mijn motor. Hopelijk gaat alles goed."