Mettepenningen: "Iserbyt zou enige kopman moeten zijn op EK", Nys lacht er eens mee

  Iserbyt demonstreerde vorig weekend op de Koppenberg.

  Komend weekend wordt in Rosmalen voor de Europese titels in het veld gestreden. Jurgen Mettepenningen, ploegbaas bij Pauwels Sauzen-Bingoal, heeft in elke categorie een kanshebber op eremetaal. Bij de mannen mikt hij met man-in-vorm Eli Iserbyt op de titel: "Hij flitste deze week op training."

  De laatste voorbereidingsweek voor de eerste grote afspraak van het veldritseizoen is ingegaan. Dit weekend wordt er gebikkeld om de Europese truien in het Nederlandse Rosmalen.

   

  Jurgen Mettepenningen, ploegbaas bij Pauwels Sauzen-Bingoal, ging woensdag nog even langs op training bij zijn goudhaantje Eli Iserbyt. "Een flitsende Eli Iserbyt gezien op training", waarschuwde hij op Twitter alvast de tegenstand.

  "Iserbyt lijkt me nog net iets sterker dan Aerts"

  Dit seizoen staken er voorlopig twee namen bovenuit: Toon Aerts en Eli Iserbyt. Beide renners konden elk al drie keer vieren. Iserbyt maakte de laatste weken wel de beste indruk en won ook de laatste twee grote afspraken. Met welke ploegtactiek moeten de Belgen zondag starten?


  "Dat is een goede vraag, maar ik ben geen bondscoach natuurlijk", vertelt Mettepenningen. "Er zijn twee renners die er de voorbije twee weken iets bovenuit staken: Toon en Eli. Van die twee lijkt Eli me nog net iets sterker: hij is de topfavoriet."


  "Mocht ik bondscoach zijn, dan zou ik hem als de enige kopman aanduiden, maar daar moet natuurlijk Sven Vanthourenhout over beslissen. Eli heeft enorme progressie gemaakt de voorbije weken. Als je ziet hoe hij wint op de Koppenberg en hoe hij van de anderen wegreed, dat was indrukwekkend."   


  Tijdens de wedstrijd bij de mannen zondag zullen de merkentruien ingeruild worden voor de landentruien. Mettepenningen ziet wel nog twee van zijn jongens zondag meespelen om de knikkers. "Laurens Sweeck kan hier dicht eindigen en ook Michael Vanthourenhout is zeker podiumrijp."

  De reactie van Sven Nys spreekt boekdelen:

  Er volgt een knipoog van Mettepenningen:

  "Ook met Kamp en Betsema mikken op succes"

  Ook in de andere categorieën hoopt Mettepenningen te scoren met zijn renners en rensters. "Met onze Nederlanders mogen we hopen op succes in de drie andere categorieën. Met Ryan Kamp hebben we zo de topfavoriet bij de beloften in de gelederen."


  "Bij de dames beloften behoort ook Fem van Empel tot de kandidaten. We hebben dan ook nog Denise Betsema bij de dames elite. Ik verwacht hier een spannende strijd tussen vijf dames. Het zou mij niet verbazen mocht het daar zelfs tot een sprint komen."