Coach na vertrek Klinckaert: "Begrijp dat ze nood had aan andere omgeving"

  Axelle Klinckaert pakte zilver op het EK in Glasgow.

  Axelle Klinckaert verruilt de Gentse topsporthal voor Nederland om zich klaar te stomen voor de Spelen van 2021. Coach Marjorie Heuls kan die beslissing plaatsen: "Ik hoop dat ze haar olympische droom kan waarmaken."

  Ook voor coaches Marjorie Heuls en Yves Kieffer kwam de beslissing van Klinckaert als een verrassing. "Het is met verbazing, maar ook met begrip dat we de beslissing van Axelle hebben vernomen", zegt Heuls.

   

  "Axelle worstelde net als veel atleten met twijfels en een gebrek aan motivatie na het uitstel van de Olympische Spelen. Haar motivatie stond al op een lager pitje na haar knieblessure, waardoor ze het WK in 2019 miste."

   

  "Na lang na te denken en met de ondersteuning van de volledige staf, een psycholoog en de medische ploeg heeft Axelle beslist om de trainingen hier te hervatten met het oog op de Olympische Spelen."

   

  "Axelle heeft nog steeds het potentieel om opnieuw op het hoogste niveau te komen. Dat heeft ze al bewezen tijdens haar parcours."

  Axelle heeft nog steeds het potentieel om opnieuw op het hoogste niveau te komen.

  Coach Marjorie Heuls

  Maar Klinckaert wil haar olympische droom nu najagen in Nederland. Ze verruilt de Gentse Topsporthal voor 's Hertogenbosch.


  "Na 8 jaar samen te werken op het hoogste niveau kunnen we begrijpen dat ze nood heeft aan een andere omgeving", zegt Heuls. "Ze heeft me verteld dat ze goed heeft nagedacht. Ik wens haar dus veel plezier en hoop vooral dat ze haar olympische droom kan waarmaken."


  Klinckaert miste de Olympische Spelen in Rio al door een zware knieblessure. Ze hoopt in Japan wel op het olympische toneel te verschijnen. Klinckaert wenste zelf niet te reageren op haar beslissing.