"Zege tegen LASK zou grote stap richting Europese overwintering zijn"

  Ivan Leko verwacht morgen een wedstrijd tussen twee offensieve teams.

  Na de stuntzege van vorige week tegen Tottenham neemt Antwerp het donderdag op tegen LASK Linz. Met een zege tegen de Oostenrijkers kan The Great Old een nieuwe stap zetten richting kwalificatie voor de 1/16e finales. "Het wordt een wedstrijd tussen twee offensieve teams", weet Antwerp-coach Leko.

  Antwerp zorgde vorige week voor een stunt in de Europa League. Het Belgische Stamnummer 1 versloeg Tottenham na een beresterke partij en nestelde zich met een 6 op 6 op kop in Groep J.

   

  Na de euforie van vorige week komt donderdag het verraderlijke LASK Linz op bezoek. Niet meteen de grootste naam, maar de Oostenrijkers schopten het vorig jaar wel tot de 1/8e finales van de Europa League. Daar vonden ze hun meester in Manchester United.

  Leko: "Ik hou van het spel van LASK"

  Op de gebruikelijke persbabbel blikte Antwerp-coach Ivan Leko vooruit naar de wedstrijd van morgen.  "LASK is niet de grootste naam in Europa en ook in België kennen ze het team niet goed. Maar het is echt een goed team, ik zie ze graag spelen."

   

  "Ik hou van het spel van LASK", sprak Leko met lof. "Ze spelen een gelijkaardig systeem als wij. Ze tonen voor niemand te veel respect. Ik hou van teams die fysiek spelen met veel pressing. Ze proberen altijd proactief en dominant spel op de mat te brengen, wie de tegenstander ook is."

   

  Een zege tegen LASK zou Antwerp een 9 op 9 en een grote stap richting Europese overwintering bezorgen. Zit die kwalificatie al in het hoofd van Leko? "Het klopt dat een zege een grote kans op Europees overwinteren zou opleveren, maar daar zijn we niet mee bezig."

   

  "Ik focus me op ons team en op onze prestatie. We mogen niet vergeten dat Tottenham een Europese topclub is en dat LASK en Loedogorets vorig jaar ook overwinterden. We zullen morgen goed voor de dag moeten komen om te winnen, want dat is het doel."

  Lior Refaelov bezorgde Antwerp vorige week de zege tegen Tottenham.

  Juklerød: "Het hele team heeft vertrouwen"

  Eén van de Antwerp-spelers die zowel in België als in Europa goed aan het seizoen is begonnen is Simen Juklerød. De Noorse linksback bloeit na een moeilijk seizoen onder Bölöni opnieuw open.

   

  "Ik voel me inderdaad goed", opent Juklerød. "Maar het hele team heeft vertrouwen. Als we onze vorm van de afgelopen weken doorzetten zal het een mooie wedstrijd worden. Tegen Anderlecht speelde ik niet want ik was niet honderd procent fit,  maar ik voel me nu weer goed."

   

  Dit seizoen zit de Noorse sneltrein op de linkerflank opnieuw op het goede spoor. Wat is er veranderd ten opzichte van vorig seizoen? "Ik vond dat ik er vorig jaar ook al stond. Nu onder Leko krijg ik offensief meer vrijheid. Ik moet veel rennen, maar dat ligt me."

  Juklerød is dit seizoen één van de sterkhouders bij Antwerp.