Verontrustend nieuws over Maradona: "Hij moet met spoed geopereerd worden"

  Het gaat niet goed met Maradona.

  Diego Maradona moet onder het mes voor een subduraal hematoom, een hersenbloeding. Dat nieuws komt luttele uren nadat zijn arts heeft verteld dat "alles veel beter gaat".

  Drie dagen na zijn 60e verjaardag werd Diego Maradona opgenomen in een privéziekenhuis in La Plata, ten zuiden van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

   

  Het voetbalicoon zou kampen met een depressie, maar zijn arts relativeerde vandaag de onheilsberichten. "Hij stelt het veel beter", was de update van zijn arts.

   

  "Hij wil al naar huis, maar ik zou graag willen dat hij nog even in het ziekenhuis blijft. Er was sprake van bloedarmoede en hij was ook een beetje uitgedroogd."

   

  Maar nu is er toch meer aan de hand met de Argentijnse oud-international. Maradona moet een spoedoperatie ondergaan voor een hersenbloeding. "Het is een routineoperatie", benadrukt zijn arts Leopolo Luque.

   

  "Diego is helder, kalm en gaat akkoord met de operatie. Ik heb hem alles uitgelegd."

   

  "Een maand geleden hadden we al zo'n hersenscan uitgevoerd. We besloten het nu opnieuw te doen en zo zagen we dat hij een bloeding heeft gehad", legde de arts uit aan de Argentijnse editie van Marca.