Maradona (60) opgenomen in ziekenhuis: "Het gaat goed en hij wil naar huis"

Fans van Maradona komen hun held een hart onder de riem steken.

Drie dagen na zijn 60e verjaardag ligt Diego Maradona in het ziekenhuis. Het Argentijnse voetbalicoon kampt naar verluidt met een depressie. "Hij voelde zich al enkele dagen erg triest en weigerde nog te eten", klonk het in eerste instantie, maar de laatste berichten zijn al genuanceerder.

Vorige week vrijdag vierde Maradona zijn 60e verjaardag. Het was er eentje in mineur. De voetbalgod daagde wel even op in het stadion van Gimnasia, maar veel plezier beleefde hij er niet aan.

 

"Hij maakt het niet al te best", klinkt het in zijn entourage. "Diego was al een week erg triest en hij weigerde nog te eten."

 

Maradona's dokter Leopoldo Luque besliste daarom om hem uit voorzorg over te brengen naar een privéziekenhuis in La Plata, ten zuiden van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

 

"Hij had geen energie meer. Psychisch gaat het niet goed met hem en dat heeft weerslag op zijn fysieke toestand", legde de lijfarts uit aan de pers en de fans van Maradona die voor het ziekenhuis hadden verzameld.

 

"Het was een emotionele en gecompliceerde week voor hem, met veel druk. Zijn humeur leed daar onder. Hij is niet zo fit als ik zou willen. Hij heeft hulp nodig, dit is de tijd om hem te helpen."

 

"Diego is iemand met wie het soms prima gaat en soms niet. Het is ook heel moeilijk om Maradona te zijn. Het helpt hem door hem hierheen te brengen."

Lijfarts Leopoldo Luque geeft tekst en uitleg: "Het is heel moeilijk om Maradona te zijn."

Update dinsdagnamiddag: "Diego Maradona stelt het al veel beter"

Diego Maradona werd maandag opgenomen, dinsdagnamiddag (onze tijd) klonken de berichten al een stukje rooskleuriger.

 

"Hij stelt het veel beter", was de update van zijn arts. "Hij wil al naar huis, maar ik zou graag willen dat hij nog even in het ziekenhuis blijft."

 

"Er was sprake van bloedarmoede en hij was ook een beetje uitgedroogd. Dat moet verbeteren en we moeten waakzaam zijn."

 

"Maar hij heeft een goeie nachtrust gehad en met zijn humeur is het goed gesteld."

 

"Ik wil dat hij tot woensdag in het ziekenhuis blijft, maar mijn patiënt is zelfstandig en kan zelf naar huis wanneer hij dat wil."

"Er zal hem niks overkomen"

Ook Maradona's dochter Dalma heeft al een woordje uitleg geven. "Het enige belangrijke is dat mijn vader oké is", zegt ze. "Er zal hem niks overkomen."

Vrijdag woonde Maradona even een voetbalmatch bij: