Berings blij dat topsprinter Coleman geschorst is: "Er was zeker meer aan de hand"

Het is misschien wat tussen de coronaplooien gevallen, maar vorige week werd Christian Coleman, de wereldkampioen sprint op de 100 meter, voor 2 jaar geschorst wegens geknoei met zijn whereabouts. Eline Berings heeft weinig genade met de Amerikaan.

"Ik ben heel blij dat Coleman geschorst is", windt hordeloopster Eline Berings er in De Tribune geen doekjes om. "Het was al het 2e jaar op een rij dat hij zoveel controles gemist had. Zijn verontwaardigde reactie is dan ook lachwekkend."

 

"Ik vul die whereabouts al in zolang ze bestaan en dat is een heel eenvoudig systeem. Atleten die zeggen dat dat moeilijk is, daar lach ik mee. Iederéén kan het eens vergeten, maar de kans dat je het vergeet én je net een controle krijgt én dat gebeurt 3 keer na elkaar, die kans is onbestaande."

 

"Er is dus zeker meer aan de hand. Ofwel is hij gedopeerd ofwel is hij zo arrogant dat hij denkt dat hij zich niet aan de regels moet houden. Terwijl dit bij ons beroep hoort. Voor atleten die zich hier niet aan houden, is geen plaats in onze sport."

 

"Ik ben blij dat hij eruit gaat, want er hing toch al een wolk rond hem. Hij was nooit de superster zoals zijn voorgangers Bolt en Powell. Het is geen mooie sprinter, eerder een type-Ben Johnson, heel opgefokt. Hij past niet in hoe de sprint technisch is geëvolueerd. Hij had niet de status van een held."

 

"Geef mij dan maar iemand als Mondo (Duplantis, de polsstokspringer), die wel technisch perfect is en ook nog een interessante figuur. Dat is beter dan een type-Coleman, die de kantjes ervan afloopt en rare verhalen vertelt."

"Ik ben weer gemotiveerd en haal een goed niveau"

Eline Berings zelf vertoeft sinds kort in Turkije, waar ze met een drieweekse stage haar laatste seizoen in de atletiek voorbereidt. "Eigenlijk zit ik hier in een soort superquarantaine, maar dan wel in goeie omstandigheden om te trainen."

 

"Het gaat heel goed met mij, ik ben weer gemotiveerd (Berings moest haar afscheid verschuiven door het uitstellen van de Spelen, red). Ik heb veel zin in volgend seizoen en haal een goed niveau."

 

"Er blijft natuurlijk wel die onzekerheid dat alles weer in het water kan vallen. Maar ik ben nu mentaal vooral met de komende 2 à 3 maanden training bezig. Dan zien we daarna wel of ik nog mooie competities kan lopen, met hopelijk ook de Spelen in Tokio."

Luister naar de podcast van De Tribune