Ga naar de inhoud

Anderlecht Women speelt woensdag Europees: "Is het nog wel verantwoord?"

Tessa Wullaert en co proberen woensdag door te stoten.

De mannen van Anderlecht spelen dit jaar geen Europees voetbal, het vrouwenteam van RSCA doet dat wel. Woensdagavond speelt RSCA Women tegen Linfield Ladies in de voorrondes van de Women Champions League, maar de coronadreiging baart ook het vrouwenelftal zorgen.

Anderlecht speelt morgenavond Europees in het Lotto Park. RSCA Women neemt het om 19.30u op tegen Linfield Ladies, de Noord-Ierse kampioen, in de voorrondes. De rechtstreekse kwalificatie voor de volgende ronde is de inzet van de match.

 

"De meisjes hebben hier een heel jaar voor gevochten. Dit is een mooie beloning", vertelt coach Patrick Wachel aan onze redactie.

 

"We hebben kansen om door te stoten naar de eindfase. Mijn groep is zeer gretig en heeft heel veel ambitie."

 

"We kennen onze tegenstander van vorig jaar, toen we hen geklopt hebben."

 

"Op papier is dit zeker en vast een haalbare kaart, maar de wedstrijd moet natuurlijk nog altijd gespeeld worden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Voortaan worden we elke donderdag getest"

Vrijdag volgt de eventuele loting met Anderlecht voor de volgende ronde, maar intussen blijft het coronavirus sterk aanwezig. Hoe gaan ze bij de vrouwen van Anderlecht om met de gezondheidscrisis?

 

Coach Patrick Wachel: "Er is deze week beslist dat we voortaan elke donderdag getest worden voor onze competitiematch van het volgende weekend."

 

"Ik ben enthousiast en fanatiek, maar ik moet toegeven dat ik me afvraag of het nog wel verantwoord is om absoluut te willen blijven spelen."

 

"Kijk naar wat er gebeurt in onze ziekenhuizen... Is het echt nog wel verantwoord?", herhaalt de RSCA-coach.