AA Gent-coach Wim De Decker test positief op coronavirus

  Wim De Decker viert met Roman Jaremtsjoek.

  AA Gent moet het in de Europa League stellen zonder coach Wim De Decker langs de zijlijn. Hij heeft positief getest op het coronavirus. Assistent Peter Balette zal waarschijnlijk zijn taken overnemen.

  Ook AA Gent ontsnapte de voorbije maanden niet aan het coronavirus. Vorige week ging het corona-alarm af na de testen van Davy Roef, Jordan Botaka, Igor Plastoen en Andreas Hanche-Olsen.

   

  Een nieuwe reeks testen voor de Europa Leagie-match tegen Rode Ster Belgrado heeft het licht weer op groen gezet voor Botaka, Plastoen en  Hanche-Olsen.

   

  Maar nu blijkt coach Wim De Decker besmet met het coronavirus. Hij zal de Europa League-match vanuit quarantaine moet volgen.

   

  "De club bekijkt nu intern hoe dit probleem op korte termijn kan opgelost worden", klinkt het in Gent. Waarschijnlijk zal T2 Peter Balette het roer even overnemen.

   

  Ook verdediger Michael Ngadeu en doelman Davy Roef moet in quarantaine. Omdat Sinan Bolat Europees geschorst is en Colin Coosemans niet op de Europese lijst staat, zal Gent vermoedelijk moeten rekenen op de 17-jarige Owen Jochmans tussen de palen.