Patrick Lefevere zoekt geen renners meer: "Maar ik ben er nog niet uit over Cavendish"

Is er toch nog een hereniging in de maak?

Het wielerseizoen gaat zijn laatste week in, maar heel wat renners weten nog altijd niet wat 2021 brengt. Wie nog een werkgever zoekt, hoeft niet meer aan te kloppen bij Deceuninck-Quick Step. "Ik heb er 28 op dit moment en hoewel je 32 renners in je team mag hebben volgend jaar, hoef ik er geen extra. Ik heb geen budget meer", zegt de patron.

CCC houdt het voor bekeken, NTT heeft nog altijd geen nieuwe geldschieter gevonden: het peloton telt nog veel renners die momenteel niet weten of ze in 2021 nog een plaats hebben op het hoogste niveau.

 

Door de coronacrisis zijn de plaatsen nog wat duurder geworden en ook bij Deceuninck-Quick Step wordt op de deur geklopt.

 

"Renners zoeken mij, maar ik ben niet meer op zoek naar renners", stelt ploegmanager Patrick Lefevere.

 

"Niet alleen renners zoeken mij, mijn mailbox bulkt ook uit van vrijwillige sollicitaties van verzorgers, ploegleiders, mecaniciens", aldus Lefevere.

 

"Maar ik ben niet meer op zoek naar renners voor het seizoen 2021. Ik heb er 28 op dit moment en hoewel je 32 renners in je team mag hebben volgend jaar, hoef ik er geen extra. Ik heb geen budget meer."

Niet alleen renners zoeken mij, mijn mailbox bulkt ook uit van vrijwillige sollicitaties van verzorgers, ploegleiders, mecaniciens.

Patrick Lefevere

"Cavendish wil zelfs gratis bij ons rijden, maar wat is gratis?"

Al lijkt de deur voor Mark Cavendish nog op een kier te staan. In een column in Het Nieuwsblad zinspeelde Lefevere al op een mogelijke terugkeer van de 35-jarige Brit. Is er een update?

 

"Ik ben er nog altijd niet uit", zegt Lefevere over de voormalige wereldkampioen, die tussen 2013 en 2015 voor zijn team reed.

 

"Mark heeft een rugzak van een palmares, won 30 ritten in de Tour de France. Hij kan veel betekenen voor jonge renners, brengt een pak ervaring mee, maar tegelijkertijd stel ik me ook de vraag wat hij sportief nog kan realiseren voor onze ploeg."

 

"Aan zo iemand vraag je bijvoorbeeld niet om van bij de start op kop te rijden. Als publiciteitsstunt hoef ik het ook niet te doen. Zijn komst zou voor een ander team een grote stunt zijn, maar hier ligt dat anders."

 

"In de Vuelta hopen we nog op onze 100e ritzege in een grote Ronde, we tellen opnieuw het meest aantal overwinningen dit seizoen."

 

"Mark wil echt heel graag naar de ploeg komen, hij wil zelfs gratis rijden, zegt hij, maar wat is gratis?", eindigt Lefevere nog.

 

"Je moet altijd het minimumloon betalen in de WorldTour. In zijn geval is dat 70.000 euro. Nu goed, ik ben een rationeel man en in principe heb ik dus renners genoeg, maar ik ben er nog niet helemaal uit."