Patrick Lefevere: "Als Spelen niet doorgaan, debuteert Evenepoel in de Tour"

Patrick Lefevere.

Patrick Lefevere ziet een aantrekkelijk Tour-parcours voor Remco Evenepoel. Toch is de kans klein dat de Belg start in Frankrijk: "Een combinatie van Tour en Olympische Spelen lijkt me uitgesloten voor Remco."

Volgens Patrick Lefevere is het parcours van de Tour op maat van Evenepoel, maar de jonge Belg heeft andere plannen: "Ik heb Remco nog niet gehoord over het parcours. Maar normaal, als de Olympische Spelen plaatsvinden, doet Remco de combinatie Giro en Spelen, zoals dat ook dit seizoen was gepland."

 

"Natuurlijk in deze tijden moet je altijd onder voorbehoud spreken. Stel dat de Spelen dan toch niet door zouden gaan, dan mag hij zijn debuut maken in de Tour", vertelt de teammanager van Deceuninck-Quick Step.

Normaal doet Remco de combinatie Giro en Spelen, zoals dit seizoen  was gepland.

Patrick Lefevere

"Een combinatie van beide koersen lijkt me uitgesloten voor Remco. De Spelen beginnen al 6 dagen na de Tour. Je moet toch rekening houden met heel wat factoren. Het is minimaal 10 uur vliegen naar Japan, je hebt de jetlag, het tijdverschil van 7 uur en de vochtigheidsgraad."

 

Lefevere is ervan overtuigd dat Evenepoel goed zou aarden in de Tour van 2021: "Er liggen 2 tijdritten in het parcours, goed voor 58 kilometer tegen de klok. Dat moet hem zeker liggen en maakt de Tour interessant voor hem."

Remco Evenepoel werkt hard aan zijn comeback.

Ondertussen werkt Remco Evenepoel hard aan zijn comeback. "Hij zit niet stil, gaat goed vooruit, traint intussen al weer 4 à 5 uur per dag op de fiets", weet Lefevere.


Wanneer we de jonge Belg terug aan het werk zien, kan Lefevere niet voorspellen: "We willen hem zo snel mogelijk weer doen koersen. Na zijn val midden augustus is het al een lange periode zonder koers voor hem en dat gaat toch wegen. Daarom zouden we hem wellicht naar de Tour Down Under gestuurd hebben, maar die wedstrijd is nu geannuleerd."