Goalgetter Gerd Müller (74) "slaapt naar zijn einde toe"

WK 1974: Jürgen Grabowski (l), Gerd Müller (m) en Paul Breitner (r).

Het gaat niet goed met Gerd Müller, een van de beste aanvallers aller tijden. Dat vertelt zijn vrouw een dag voor zijn 75e verjaardag.

In het Duitse dagblad doet ze het verhaal. Haar man "slaapt naar zijn einde toe".

 

Müller kampt met de ziekte van Alzheimer en verblijft in een verzorgingstehuis, waar hij dagelijks het bezoek krijgt van zijn vrouw. Uschi Müller vertelt dat ze dinsdag op zijn verjaardag samen met hem televisie zal kijken "zoals elke andere dag".

 

"Hij was altijd al een vechter, zijn hele leven al", zegt Uschi Müller in de Bildzeitung. "Ik kan met hem praten, heel langzaam en met duidelijke woorden."

 

"Gerd is rustig en ik denk niet dat hij erg afziet. Ik hoop dat hij niet kan denken aan zijn lot, aan een ziekte die iemand zijn laatste waardigheid ontneemt."   

Icoon van Bayern München en de Mannschaft

Gerd Müller is een Duits voetbalicoon. Met zijn torinstinct maakte de voormalige aanvaller van Bayern München 365 doelpunten in 427 Bundesliga-wedstrijden. Hij won onder meer 4 titels, 4 bekers en 3 keer Europacup I.

 

Met de nationale ploeg won Müller het EK van 1972 in België en het WK van 1974 in eigen land. In 62 wedstrijden voor de Mannschaft kwam hij aan 68 goals.