Fabio Jakobsen: "Over een paar weken kan ik weer beginnen te trainen"

Fabio Jakobsen is verlost van de draadjes na zijn operatie aan zijn kaak.

Fabio Jakobsen ziet stilaan licht aan het einde van de tunnel na zijn gruwelijke crash in de Ronde van Polen. "Over een paar weken moet mijn bekken weer sterk genoeg zijn om de trainingen op de fiets te hervatten."

Fabio Jakobsen gaat sinds zijn valpartij in de Ronde van Polen van de ene operatie naar de andere. "4 weken geleden werden mijn onder- en bovenkaak gereconstrueerd en vandaag zijn de draadjes eruit gehaald", geeft de Nederlander van Deceuninck-Quick Step een update op zijn Instagram-pagina.

 

"Het herstel verloopt goed. Het getransplanteerde bot moet de komende 4 maanden enkel nog aansterken. De volgende operatie is gepland voor 2021."

 

"Over een paar weken zou mijn bekkenkam ook weer net zo sterk moeten zijn als voorheen. Vanaf dan kan ik voorzichtig de training op de fiets hervatten!"