Roeselare houdt Maaseik maar nipt af: "Zal weer op details aankomen"

  De eerste Roeselare-Maaseik dit seizoen eindigde met een spannende vijfsetter. "Zij staan op dit moment verder dan wij, maar als we hen nu zo al pijn kunnen doen belooft dat voor de toekomst", zegt Maaseik-meubelstuk Jelte Maan.

  "Beide teams hebben nog veel werk, maar het was een vermakelijke wedstrijd", vat Jelte Maan het samen. De aanvaller van Maaseik is het dan ook niet eens met de voorspellingen dat Roeselare dit seizoen fluitend naar de titel zou hollen.

   

  "Dat is niet hoe wij de competitie zijn ingegaan. Roeselare staat momenteel een stap verder, maar als we hen nu zo al pijn kunnen doen belooft dat voor de toekomst."

   

  "We hebben sinds eind juli misschien maar 5 keer kunnen trainen met 12 spelers, soms waren we maar met 6 zelfs. Door blessures en quarantaines. Dan mogen we niet klagen dat we hier met 3-2 verliezen."

   

  Ook ploegmaat Pieter Verhees, terug bij Maaseik na buitenlandse omzwervingen, put moed uit de nipte nederlaag. "We kunnen nog veel stappen vooruit zetten. Ik zie het positief in, we hebben veel potentieel en kunnen alleen maar groeien."

  "Nooit niveau van voorbereiding gehaald"

  Bij Roeselare blijven ze ondanks de zege dan weer met een onvoldaan gevoel achter. "In de voorbereiding waren we al goed op niveau, maar dat niveau hebben we vandaag op geen enkel moment gehaald", zegt Hendrik Tuerlinckx. "Dat is op zich ook geruststellend."

   

  "Ik vond Maaseik op bepaalde momenten heel sterk, vooral met de service", vult Stijn D'Hulst aan. "Wij maken veel fouten, wat niet onze gewoonte is."

   

  "Het ligt weer heel kort bij elkaar", concludeert Tuerlinckx. "Het zal ook dit jaar op de details aankomen."

  Gedaan met huddles na elk punt? "Neemt toch beleving weg"

  Voor het eerst moest de topper tussen Roeselare en Maaseik zonder publiek afgewerkt worden, ook al leek dat geen invloed te hebben op het niveau van de match. "Ik hou wel van wat ambiance, maar ik dacht dat het erger zou zijn", zegt Maan.

   

  De spelers zeggen dan ook in koor dat ze blij zijn dat ze kunnen spelen. "We zijn gelukkig dat we onze passie kunnen uitoefenen, ook al is het raar zonder publiek", zegt D'Hulst.

   

  Op voorhand was wel gevraagd om zoveel mogelijk onnodig contact te vermijden. Zo zagen we heel wat minder vaak dat de spelers na elk punt samenkwamen om elkaar te feliciteren en op te peppen.

   

  "Roeselare deed dat beter dan wij", geeft Maan toe. "We hebben het geprobeerd, maar het neemt een stuk van de beleving weg." D'Hulst: "We proberen het safe te houden. We letten er al enkele weken op om elkaar niet na elk punt aan te raken."