Stef Wijnants: "Het vertrek van Thorup is opzienbarend, ook voor Genk"

  Jess Thorup schudt de hand van Peter Balette, met wie hij bij Gent samenwerkte.

  Vijf wedstrijden: zo lang heeft de ambtstermijn van Jess Thorup bij KRC Genk geduurd. De aimabele 50-jarige Deen poetst de plaat, naar verluidt voor een avontuur bij de Deense topclub FC Kopenhagen. Stef Wijnants, watcher van het Limburgse voetbal, reageert verrast op het nieuws.

  "Afgelopen vrijdag was ik nog in Genk en was er niks te merken van een vertrek van Jess Thorup. Er was niets aan de hand", zegt Stef Wijnants.

   

  "Genk won met 4-0 van Eupen. Het was de eerste keer in anderhalfjaar dat ze nog eens 3 keer na elkaar konden winnen. Niet dat er euforie was, want supergoed speelt Genk nog niet, maar de sfeer was toch goed."

   

  Thorup, geroemd om zijn vakmanschap en sympathieke attitude, is meer dan waarschijnlijk op weg naar FC Kopenhagen.

   

  Stef Wijnants: "FC Kopenhagen heeft zijn trainer Stale Solbakken drie weken geleden ontslagen, na een slechte competitiestart en mislukte kwalificatie voor de Europa League."

   

  "FC Kopenhagen is de grootste club in Denemarken. Als Jess Thorup denkt dat dit voor zijn carrière veel beter is, dan is dat zijn keuze. Maar vreemd is dat wel."

   

  "Misschien scheelt er familiaal iets of vallen de euro's uit de lucht bij Kopenhagen? Of is er iets gebeurd in Genk? Neen, dat laatste denk ik niet."

   

  "We wachten op communicatie van Genk. Het feit dat dit nu even duurt, wat niet hun gewoonte is, wijst erop dat ze in de bestuurskamer van Genk ook verrast zijn."

  Misschien scheelt er familiaal iets of vallen de euro's uit de lucht bij Kopenhagen? Of is er iets gebeurd in Genk? Neen, dat laatste denk ik niet.

  Stef Wijnants

  "Het wordt een ferme zoektocht voor Genk"

  "Het imago van gentleman dat Thorup bij ons had, is nu wel doorgeprikt, lijkt me", vervolgt Stef Wijnants.

   

  "Ik weet dat trainers zeggen: "Als het slecht gaat, worden wij als eerste ontslagen. Dus omgekeerd mag ook wel eens". Ja, dat mag. Maar nu al, zo snel? Thorup had gezegd dat hij met Genk naar de top wilde, op korte termijn."

   

  "Als het puur over het sportieve gaat: Kopenhagen zal af en toe wel eens Champions League spelen, maar is Racing Genk dan geen hoger in te schatten club dan Kopenhagen? Het is niet dat hij nu naar een Duitse of Italiaanse subtopper gaat. Neen, ik vind dit echt opzienbarend."


  "Voor Genk komt dit nieuws in elk geval hoogst ongelegen. De zoektocht naar Thorup was al niet eenvoudig. Ze hadden gesproken met Frank Vercauteren en Jess Thorup. Vercauteren bleek geen grote zin te hebben om terug te keren, waarop Thorup eerste keuze werd. Zelf was Thorup dan heel erg blij dat hij kon terugkeren naar België, naar een goeie club."


  "Wat is de oplossing voor Genk? Moeten ze nu zelf iemand weghalen bij een andere club? Gaan ze weer aankloppen bij Marc Brys? Die is bij OHL wel iets aan het neerzetten. Of wordt het een buitenlander, zoals Bernd Storck?"

   

  "Met Thorup had Genk iemand binnengehaald die de competitie goed kende. Ik had de indruk dat hij in korte tijd een duidelijke lijn had uitgezet en dat hij zeer positief was over de spelers, in tegenstelling tot zijn voorganger. Het moge duidelijk zijn dat het opnieuw een ferme zoektocht wordt voor Genk." 

  Tweet van Genk, iets voor 15u:

  Lees ook: