Roglic verliest leiderstrui: "Geen goede benen, maar dinsdag wacht de tijdrit"

  Primoz Roglic plooide vandaag een beetje op de Angliru.

  Op de Angliru veranderde de rode leiderstrui van schouders. Richard Carapaz is nu de nieuwe leider, maar Primoz Roglic blijft positief. "Al bij al kan ik tevreden zijn, zo groot is het verlies niet", zegt de Sloveen van Jumbo-Visma.  

  Roglic over tijdverlies: "Dat is geen drama"

  Primoz Roglic (Jumbo-Visma) plooide toen Richard Carapaz op de Angliru aanviel op 2,1 km van het einde. Maar met dank aan meesterknecht Sepp Kuss kon Roglic de schade uiteindelijk beperken tot 10 seconden.

   

  "Het was een harde slotklim vandaag, zeker voor een sprinter", grapte Roglic na afloop. "Ik  had geen al te beste dag. Maar uiteindelijk kan ik wel tevreden zijn en dinsdag wacht de tijdrit (van 33,7 km)."

   

  "Het zal een zware tijdrit worden, maar ik ga mijn best doen en daarna zien we wel hoe het verder loopt."   

   

  Of Roglic ontgoocheld is over zijn prestatie op de Angliru? "Iedereen weet dat ik niet van verliezen houd. Maar vandaag voelde ik me niet goed en verlies ik een paar seconden. Dat is geen drama."

  Kuss had deze rit kunnen winnen, maar hij moest op me wachten en me steunen. Hopelijk krijgt hij volgende week nog een kans om een rit te winnen.

  Primoz Roglic

  Roglic is omringd door een heel sterke ploeg en had op de slotklim lange tijd nog 5 ploegmaten in zijn gezelschap. "Ongelooflijk", zegt de Sloveen daarover. "Het team rijdt op een heel hoog niveau."

   

  "Sepp Kuss was echt heel sterk. Hij had deze rit kunnen winnen, maar hij moest op me wachten en me steunen. Dat is jammer voor hem."

   

  "Hopelijk krijgt Kuss volgende week nog een kans om een etappe te winnen. Ik zou blij zijn voor hem. Maar het grote doel is uiteraard de rode leiderstrui in Madrid."