Thorup al weg bij Genk: "Maandag wordt hij voorgesteld bij Kopenhagen"

  De regeerperiode van Jess Thorup bij Racing Genk was van korte duur.

  Coup de théâtre bij Racing Genk, want Jess Thorup heeft na amper anderhalve maand de club al de rug toegekeerd. Genk bevestigt de interesse van FC Kopenhagen, maar laat ook weten dat "er momenteel nog gesprekken lopen".

  Het vertrek van Thorup bij Genk werd aan onze redactie bevestigd, maar de Limburgse club zelf laat weten dat er momenteel nog gesprekken lopen met Thorup zelf. "We zijn vanmiddag om 12.30u op de hoogte gebracht van de interesse. Voorlopig onthouden we ons van alle commentaar", klinkt het.

   

  Kopenhagen zou al de 3e club voor Thorup worden sinds augustus. Hij begon aan het seizoen bij AA Gent, maar werd daar na een ontgoochelende start ontslagen. Racing Genk viste hem op en daar leek de mayonaise de voorbije weken wel te pakken. Hij loodste Genk weer naar de subtop.

   

  Maar oogsten bij Genk zal er voor Thorup niet inzitten. Aan de lokroep van FC Kopenhagen kon hij blijkbaar niet weerstaan. De regerende Deense kampioen ontsloeg onlangs zijn trainer Stale Solbakken.

   

  Volgens de Deense media zou Thorup morgen al voorgesteld worden bij Kopenhagen. Genk zou 500 à 600.000 euro krijgen ter compensatie.

  Reactie van Genk:

  De persconferentie met Thorup na de zege van vrijdag tegen Eupen