Vreugde op F1-podium: Ricciardo deelt zijn "shoey" met Hamilton

  Daniel Ricciardo drinkt champagne uit zijn schoen, maar waarom doet Lewis Hamilton dat ook?

  Het hoort tot de folklore van de Formule 1: als Daniel Ricciardo wint, dan volgt er een "shoey": de Australiër vult dan zijn raceschoen met champagne en drinkt hem op het podium uit. Vandaag vond de Renault-man zijn 3e plaats ook goed voor het ritueel. En Lewis Hamilton deed mee.

  Ricciardo's vorige "shoey" op het podium was in 2018 na zijn zege met Red Bull in Monaco. Twee races geleden - in Duitsland - eindigde hij voor het eerst sinds toen nog eens op het podium. "Maar vergat ik toch de shoey te doen zeker, wellicht omdat de champagne ijskoud was en Verstappen die op mij gespoten had... Ik was even helemaal van slag", vertelde hij toen. Al maakte hij het goed na de race in de motorhome van Renault. 

  Na zijn podium vandaag liet Ricciardo zich niet meer verrassen. Hij kondigde het zelfs al aan in zijn korte interview meteen na de race. En hij hield woord.

   

  Hij schonk zichzelf een linkerschoen in. Hamilton toonde interesse om mee te doen. En de Brit kreeg prompt de rechterschoen van de Australiër aangeboden. Of hij dat een goed idee vond? Hij nipte er maar stilletjes van. Ricciardo zelf genoot letterlijk met volle teugen.

   

  De "shoey" komt overgewaaid uit Australië. Daar is het een gebruik op een podium bij verschillende sportmanifestaties.