"Ongelofelijke prestatie" van Clément Desalle, oppergaai voor Cairoli

  Antonio Cairoli heeft op een KTM de Grote Prijs van Trentino in de MXGP gewonnen, de 16e van 18 wedstrijden in het WK motorcross. Clément Desalle (Kawasaki) eindigde als 3e, met een overwinning in de 2e manche.

  Antonio Cairoli eindigde als 2e in beide manches, maar komt slechts een puntje dichter op Tim Gajser in de rangschikking. De Sloveen won de eerste reeks en werd 3e in de tweede.

   

  Gajser heeft 626 punten. Met 553 punten staat Antonio Cairoli 2e. De Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha), 5e vandaag in het noorden van Italië, staat 3e met 535 punten. Clément Desalle staat 7e met 402 punten.     

   

  Jérémy Van Horebeek (Honda) werd 13e en 11e, waardoor hij op de 12e plaats belandde in deze Grote Prijs. Hij blijft in de top 10 met 307 punten. Brent Van Doninck (Yamaha), 16e en 10e zondag, bezet de 13e plaats. Hij staat 24e met 69 punten in de WK-stand.     

   

  Woensdag staat de Grote Prijs van Pietramurata op het programma en zondag de Grote Prijs Garda Trentino, op hetzelfde circuit als vandaag.

  "Ongelofelijke prestatie van Desalle":

  Uitslag en WK-stand: