Lelangue na prik van Lefevere in column: "Ben blijkbaar volgende op zijn lijst"

  John Lelangue en Patrick Lefevere staan lijnrecht tegenover elkaar.

  Patrick Lefevere kreeg de voorbije dagen de volle lading op de sociale media, nadat hij zich kwaad had gemaakt om de declassering van Sam Bennett in de Vuelta. In zijn column in Het Nieuwsblad schrijft Lefevere dat die kritiek makkelijk van hem afglijdt. En passant neemt hij John Lelangue, zijn collega bij Lotto-Soudal, op de korrel.

  Patrick Lefevere vindt dat het als baas bij Deceuninck-Quick Step zijn taak is om op te komen voor zijn renners, dus ook als die zoals Sam Bennett hun zege in de Vuelta verliezen. "Vreemd genoeg zie ik vaak het omgekeerde gebeuren", schrijft hij in zijn column in Het Nieuwsblad.

   

  Lefevere verwijst naar de rol van John Lelangue bij de stakingsactie in de Giro (de renners wilden niet starten, omdat de rit te lang was). "Los van mijn geringe appreciatie voor die staking, zou ik nooit de tweet sturen die Lotto-collega John Lelangue naar buiten bracht."

   

  "Hij distantieerde zich van actievoerder Adam Hansen (renner bij Lotto-Soudal, red) door te zeggen dat die alleen als vakbondsafgevaardigde optrad en dat Lotto-Soudal aan de kant van de organisator staat. Dat is je eigen mensen in de wind zetten. Ook tegen De Gendt ging hij meteen tegenin."

   

  "Zo zit hij in elkaar: een politicus die altijd de UCI en de organisatoren wil behagen. "Mijn meningen zijn persoonlijk", staat op zijn Twitter-account, maar over welke meningen gaat dat dan? Hij heeft er nooit één."

   

  Lelangue zelf wachtte niet lang om dan toch een mening op Twitter te zetten, namelijk die over de column van Lefevere: "Nadat hij mijn collega Guercilena (in de Vuelta), de organisatoren en de UCI heeft aangevallen, ben ik blijkbaar de volgende op de lijst van Patrick Lefevere."

   

  "Een eigen mening hebben is een belangrijke vrijheid, maar de mening van iemand anders aanvaarden is niet meer dan RESPECT. Prettig weekend!"