Ga naar de inhoud

Zijn deze Oostenrijkers de nieuwe schwalbekoningen? En geen VAR die Feyenoord ter hulp schiet

 vr 30 oktober 2020 16:52
De spits van Wolfsberger ging heel graag tegen de grond

De Nederlandse pers is het erover eens dat Feyenoord donderdag een abominabele wedstrijd speelde in de Europa League. De Rotterdammers verloren op eigen veld met 1-4 van het Oostenrijkse Wolfsberger AC.  Toch werd ook de Servische scheidsrechter Jovanovic met de vinger gewezen.

"Er was in de Kuip eigenlijk maar één man slechter dan de Rotterdammers zelf en dat was arbiter Srdjan Jovanovic.", schrijft het Algemeen Dagblad. "De Serviër gaf de Oostenrijkers liefst drie strafschoppen, waarbij de laatste twee lachertjes waren. Maar om het smadelijke verlies alleen af te schuiven op de driftig met gele kaarten strooiende leidsman, was te makkelijk."

 

De Telegraaf maakt een gelijkaardige analyse: "In de troosteloze ambiance van een verlaten Feyenoord-stadion durfde de dramatisch fluitende Jovanovic zomaar drie penalty's aan Wolfsberger AC te geven. Daarvan waren er twee volkomen onterecht."

 

Feyenoord kwam al snel op een 0-2 achterstand na 2 strafschoppen waar op zijn minst over te discussiëren valt. Bekijk ze hier. 

Strafschop 1 na 2 minuten

Strafschop 2 na 11 minuten

Strafschop 3 na 64 minuten

Was er dan geen VAR? Niet in de Europa League

In de Europa League is er geen VAR actief als vangnet voor arbitrale dwalingen. Reden volgens de UEFA? COVID-19.

 

UEFA: "De VAR brengt veel operationele capaciteiten met zich mee. Gezien het feit dat er mogelijk extra personeel nodig is om de dienst uit te voeren als gevolg van de protocollen die nu moeten worden nageleefd, is besloten om de introductie van de VAR in de Europa League uit te stellen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  1. 5' - Geel - Eric Botteghin
  1. 48' - Geel - Ridgeciano Haps
  2. 68' - Verv. Dejan Joveljic door Nemanja Rnic
  3. 85' - Geel - Dario Vizinger
UEFA Europa League - speeldag 2 - 29/10/20 - 18:55