Rally van Ieper, eerste Belgische WK-rally ooit, gaat niet door

  Het WK rally trekt dit jaar niet naar Ieper.

  De Rally van Ieper, die als eerste Belgische rally ooit op de WK-kalender stond, gaat dit jaar niet door. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. "De huidige coronacijfers hebben er anders over beslist", luidt het.

  Het zou een primeur zijn geweest voor de Belgische autosport: deze zomer kondigde de FIA aan dat het met het WK rally voor het eerst naar België trok. Ieper zou van 20 tot 22 november het decor zijn voor de afsluitende manche van het WK, maar de huidige coronacijfers gooiden roet in het eten.

  "Onverantwoord in de huidige omstandigheden"

  "Met pijn in het hart moeten we noodgedwongen de Ypres Rally, de voorlaatste manche van het WK rally, annuleren", klinkt het bij de organisatie. "In november zou voor de eerste keer in de geschiedenis een manche van het WK in België verreden worden, maar de huidige coronacijfers hebben er anders over beslist."

   

  "We hebben de Rally van Ieper altijd ten volle gesteund, maar deze keer kunnen we de wedstrijd niet door laten gaan," verduidelijkt Emmily Talpe, burgemeester van de Stad Ieper.  "In nauw overleg is er beslist dat het onverantwoord is in de huidige omstandigheden de WK-rally van Ieper te laten doorgaan."

  "Deze annulering is hopelijk slechts uitstel"

  "Dit is natuurlijk een enorme teleurstelling voor al onze medewerkers die op korte termijn bewezen een WRC-manche te kunnen organiseren," reageert Alain Penasse, voorzitter van de organiserende Club Superstage.

   

  "Hopelijk zijn onze inspanningen en investeringen niet tevergeefs geweest. We hebben aan de FIA en het WRC bewezen dat we snel kunnen schakelen en dat we de Rally van Ieper op WRC-niveau kunnen organiseren. Deze annulering was onvermijdelijk, maar we geven onze WRC-ambitie niet op. Deze annulering is hopelijk slechts uitstel."