PSG-voorzitter vrijgesproken van corruptie, ex-FIFA-topman Valcke wel veroordeeld

  PSG-voorzitter Al-Khelaïfi werd net als Valcke beschuldigd voor gesjoemel met tv-gelden.

  Voormalig FIFA-topman Jérôme Valcke is vrijdag door een Zwitserse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 120 dagen met uitstel in de corruptiezaak bij de FIFA. Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van beIN Media en PSG, werd vrijgesproken. Beiden riskeerden een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar.

  Het parket had een gevangenisstraf van drie jaar voor Valcke en 28 maanden voor Al-Khelaïfi geëist. De twee werden beschuldigd van corruptie bij de verdeling van tv-rechten voor verschillende wereldkampioenschappen voetbal.

   

  Valcke werd schuldig bevonden aan schriftvervalsing bij documenten met betrekking tot de WK-uitzendrechten in Italië en Griekenland, een secundaire aanklacht.   

   

  Het is de eerste keer dat het Zwitserse onderzoek naar het FIFA-schandaal tot een veroordeling leidt in Europa. In de Verenigde Staten werden eerder al meerdere Zuid-Amerikaanse voetbalbobo's veroordeeld.