Pro League voetbal legt beloftecompetities een maand stil

  In de beloftereeksen van de Belgische profclubs wordt minstens tot 29 november geen wedstrijd meer gespeeld. Dat heeft de Pro League vrijdag bevestigd. Eerder werden ook de competities in het Elitejeugdvoetbal (U13 tot en met U18) stilgelegd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  Met de tijdelijke stillegging beoogt de Pro League het aantal verplaatsingen van de U21-teams te verminderen. "Zo beschermen we de gezondheid van spelers en stafleden", klinkt het vrijdag.

   

  De Pro League wil ook zo veel mogelijk vermijden dat speeldagen versnipperd worden afgewerkt door mogelijke uitstellen wegens coronabesmettingen.

   

  Tot 29 november staat het de clubs van de Pro League vrij om trainingen te organiseren voor hun belofteteams. "Zolang er maar respect is voor de sanitaire voorschriften zoals voorzien in de coronaprotocollen", klinkt het. Op 23 november zal de Pro League de situatie opnieuw evalueren.

   

  Eerder werd ook het Elitejeugdvoetbal (U13 tot en met U18) en het amateurvoetbal in zowat alle leeftijdscategorieën volledig stilgelegd. Enkel de voetbalcompetities in 1A en 1B gaan wel nog door.