Breekt Europees succes Antwerp zuur op in de JPL? "Lichaam van spelers zal zich aanpassen"

  Na de prachtprestatie in de Europa League tegen Tottenham en hun parcours in de eigen competitie wordt Antwerp met superlatieven overladen. Kan "The Great Old" die vorm aanhouden of zal het drukke programma roet in het eten strooien? Analist Mo Messoudi denkt dat  de opeenvolging van wedstrijden niet per se negatief hoeft te zijn.

  "Het lichaam van een speler past zich aan het ritme aan."

  In de kern van Antwerp zitten weinig spelers die het gewend zijn om midweekmatchen te spelen. Nu spelen ze plots 3 à 4 wedstrijden op een rij met dezelfde spelers. Bestaat het gevaar dan niet dat Antwerp door dat drukke programma een dip zal krijgen?

   

  Analist Mo Messoudi is daar niet volledig van overtuigd. "Het lichaam van de spelers moet de tijd krijgen om zich aan dat ritme aan te passen. Je zag in de match tegen Beerschot afgelopen weekend dat ze na een half uur een dip kregen. Diezelfde dip zag je tegen Tottenham niet."

   

  "Het lichaam van een profvoetballer past zich ook aan, aan het ritme. Ik denk dat Leko daar de juiste keuze in maakt, om niet te veel te roteren. Ze hebben wel wat kwaliteit op de bank, maar ook weer niet van het kaliber van Club Brugge bijvoorbeeld."

  "Elke speler heeft voor een match wel ergens last van"

  Als er gesproken wordt over opeenvolging van wedstrijden wordt er soms de vergelijking gemaakt met wielrennen en de opeenvolging van ritten in de Ronde van Frankrijk bijvoorbeeld. Maar hier neemt Messoudi zijn ex-collega's in bescherming.

   

  "Ook al duurt een match maar 90 minuten, met nog wat blessuretijd erbij, toch is het zwaar op een andere manier. Voetbal is een contactsport. Je valt, staat weer recht, krijgt eens een trap of een knietje."

  Ik ken bijna geen voetballers die starten aan een wedstrijd, die zeggen: “Ik heb van niks last, ik ben 100% fit”, dat gebeurt bijna nooit.

  Mo Messoudi, analist

  "Tijdens de wedstrijd speel je door en voel je het niet, maar de volgende dagen voel je het des te meer."


  "Ik ken bijna geen voetballers die aan een wedstrijd beginnen en zeggen: “ik heb nergens last van, ik ben 100% fit”. Dat gebeurt bijna nooit. Een lichaam van een voetballer moet daaraan wennen."


  "Na  een drietal weken is een lichaam daaraan aangepast en dan krijg je minder die terugval bij sommige spelers zoals nu bij Antwerp."

  Herbekijk de Facebook Live met Mo Messoudi