Doku: "Ik kan altijd bij Lukaku terecht als ik vragen of problemen heb"

  Jérémy Doku heeft nog geen potten gebroken bij Stade Rennes, maar de jonge Rode Duivel blijft er rustig bij. Op zijn eerste persconferentie in Frankrijk vertelde hij over zijn prima ontvangst bij de club. "Ik voel geen extra druk door mijn prijskaartje."

  Jérémy Doku waagde afgelopen mercato de sprong van Anderlecht naar Stade Rennes. En hij heeft zich die transfer nog niet beklaagd. "Het project sprak me aan", vertelde hij op zijn eerste persconferentie voor de match tegen Stade Brest. "Ik wou een stapje hogerop zetten, maar nog niet meteen te hoog."

   

  "Hier zou ik zeker speelkansen krijgen en Champions League kunnen spelen. Er hadden ook nog grotere clubs interesse. Liverpool? Misschien."

   

  Doku voelt zich ook al thuis. "Voorlopig ben ik hier alleen met mijn grote broer. Maar er zitten veel jongeren in de ploeg en ik ben niet verlegen. Ik heb al vrienden gemaakt. Met Camavinga had ik meteen een klik."

   

  Sportief moet het wel nog beter voor de jonge Belg. "Ik weet dat ik efficiënter moet worden. Ik wil scoren en assists geven, maar het is normaal dat ik me nog wat moet aanpassen. Ik wil hier een betere voetballer worden. Mijn prijskaartje? Ik voel daardoor geen extra druk."

   

  Doku is op zijn jonge leeftijd al Rode Duivel. Daar hadden de Franse journalisten ook wat vragen over. "Ik heb bij de nationale ploeg al veel geleerd van grote spelers zoals Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne. En van de coach uiteraard. Mijn band met Lukaku? Hij geeft me zeker raad. Als ik problemen of vragen heb, kan ik bij hem terecht."