Vuelta start in 2021 in 800 jaar oude kathedraal van Burgos

  De kathedraal van Burgos dateert uit 1221.

  Terwijl de 75e editie van de Vuelta nog volop aan de gang is, heeft de organisatie de startplaats van 2021 bekendgemaakt. En die is niet alledaags: de Ronde van Spanje vertrekt volgend jaar vanuit de kathedraal van Burgos. Die viert in 2021 zijn 800e verjaardag.

  Vorig jaar in december was al bekend dat Burgos, gelegen in Castilië en Leon in Noord-Spanje, de startplaats was. Vandaag volgden de concrete startplannen.


  Binnenin de kathedraal, werelderfgoed sinds 1984, zal het startpodium van een korte individuele tijdrit worden opgesteld. De finish ligt pal voor La Santa Iglesia Catedral Basilica Metropolitana de Santa Maria. In principe gaat de 76e editie op 14 augustus 2021 van start, maar wat is nog zeker in deze tijden? 

   

   In 2021 zullen de eerste 3 etappes plaatsvinden in de regio Castilië en Leon. Het is de eerste keer dat de Ronde van Spanje Burgos krijgt als startplaats. Er startten in het verleden wel 15 etappes, 17 ritten kwamen er aan.

   

  De Vuelta 2020 had in Utrecht moeten vertrekken en zou 3 dagen in Nederland blijven. In aanloop naar de 3e rit zou het peloton door de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Breda stappen. Maar door de coronapandemie verhuisde de start naar 20 oktober en Irun in het Baskenland.

   

  Het einde is voorzien op 8 november in Madrid, maar gezien de noodtoestand in Spanje en de lockdown van Madrid worden daar grote vraagtekens bij geplaatst.