Toby Alderweireld voor match in "zijn" Antwerpen: "Ik heb er zin in"

  Toby Alderweireld

  Als rasechte Antwerpenaar kijkt Toby Alderweireld reikhalzend uit naar het Europa League-duel van vanavond tegen Antwerp. "Ik ben klaar om te spelen", zegt de verdediger van Tottenham.

  De Bosuil heeft de jongste jaren een transformatie ondergaan en daar moet Toby Alderweireld toch even aan wennen. "Ik was nog niet in de vernieuwde Bosuil geweest. Ik denk dat het toch al zo'n 16 jaar geleden moet zijn dat ik hier nog was", bekent de Rode Duivel.

   

  "Het is wel knap, het stadion is mooi vernieuwd en met die oude tribune is er ook nog een stukje traditie bij. Dat heeft wel iets. Als je dan ook nog de historie kent, dat wordt het extra mooi."

   

  Afgelopen weekend kreeg Alderweireld nog een tik op zijn wenkbrauw, maar daarover maakt hij zich geen zorgen. "Ik heb er geen last van. Zulke dingen gebeuren. Ik zal wel zien wat de trainer beslist, maar ik ben klaar om te spelen", klinkt het.

  Antwerp vormt een sterk blok waarmee ze het ons moeilijk kunnen maken.

  Toby Alderweireld

  Hoe goed kennen ze Antwerp bij Tottenham? "We weten natuurlijk dat ze bovenaan staan en dat ze hun laatste 5 matchen gewonnen hebben. Ze zitten in een goed ritme en fysiek zijn ze sterk. Ze vormen een sterk blok waarmee ze het ons moeilijk kunnnen maken. Wij zullen top moeten zijn om hen te verslaan."

   

  "Zelf zitten we ook wel in een goeie periode. We hebben veel kwaliteiten en scoren veel. We voetballen graag vooruit en dat zullen we tegen Antwerp ook proberen. We moeten van onszelf uitgaan. Ik heb er zeker zin in."

  Antwerp-Tottenham is vanavond live te volgen op alle Sporza-kanalen. De aftrap is om 18.55u.