Patrick Lefevere is woedend over diskwalificatie Bennett: "Wat een onzin"

  De teammanager van Deceuninck-Quick step is gewoon van zijn mening te zeggen.

  Even zag het ernaar uit dat Patrick Lefevere de 100e zege in een grote ronde voor Deceuninck-Quick Step mocht vieren. Maar dat was buiten de VAR in deze Vuelta gerekend. Die floot sprinter Sam Bennett terug na een schouderduw. Lefevere vindt de beslissing grote onzin.

  Een schouderduw aan het adres van Emils Liepins

  Waarover gaat het? In de slotkilometer deelt Sam Bennett enkele onnodige schouderduwen uit aan Emils Liepins van Trek-Segafredo. De VAR bestudeert de fase en wacht erg lang met een eindoordeel: de Ier wordt bestraft voor het akkefietje en daar kan niet echt over gediscussieerd worden.

  Lefevere boos: "Bennett zat al in zijn sprinttrein"

  Patrick Lefevere was het niet eens met de beslissing van de VAR. Volgens de ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step werd Sam Bennett uit zijn sprinttrein getrokken door Emils Liepins. "Maar we kennen allemaal de competenties van de UCI", voegde hij er cynisch aan toe.