Ga naar de inhoud

Opnieuw 4 coronabesmettingen bij RWDM, ook 3 nieuwe gevallen bij Deinze

Al 18 spelers van Deinze hebben positief getest.

1B-clubs RWDM en Deinze hebben het coronavirus nog niet kunnen verjagen. Bij RWDM zijn deze week opnieuw 4 besmettingen vastgesteld en ook Deinze telt 3 nieuwe gevallen.

Begin deze week hebben bij RWDM nog eens 4 spelers en stafleden positief getest op COVID-19. Dat brengt de totale balans op 22 positieve gevallen.

 

"We kregen ook goed nieuws, want twee administratieve medewerkers testten negatief. Zij mogen vanaf maandag opnieuw werken voor de club. Dat is ook heel welkom, want ik zit hier nu al een week alleen in het stadion", zegt voorzitter Thierry Dailly. 

 

Woensdag waren er slechts 16 van de 26 A-kernspelers aanwezig op training. "Het virus heeft de controle over het voetbal overgenomen. Als voetbalclub heb je het zelf niet meer in de hand. Het is onmogelijk om een goede matchvoorbereiding te doen op deze manier."

 

Toch vroeg RWDM nog geen uitstel voor de verplaatsing naar Club NXT komende zondag. "De spelers leggen donderdag nieuwe testen af. We hopen daar de resultaten vrijdag van te ontvangen. We moeten afwachten, maar RWDM zal er alles aan doen om te spelen zondag."

Deinze zit ook in de penarie

Ook bij Deinze waren er deze week 3 nieuwe besmettingen. De teller staat er nu op 18 positieve gevallen. "De wedstrijd tegen Seraing komt steeds meer in het gedrang", klinkt het.


Behalve de achttien positieve gevallen onder A-kernspelers en stafleden leverde ook het ondersteunend personeel enkele positieve coronatesten op. Binnen KMSK Deinze zijn daardoor zo'n 25 mensen besmet.


De oorzaak zou liggen bij 2 superverspreiders binnen de spelersgroep. De hele club zit in lockdown en er wordt op dit moment niet getraind. "De gevolgen zijn natuurlijk navenant", aldus de club in een persbericht.


Donderdag ondergaat iedereen die voorlopig niet besmet raakte, opnieuw een coronatest. Enkele van die spelers zouden nu ook symptomen vertonen, waardoor KMSK Deinze voor het ergste vreest.