Alaphilippe: "Ik neem de motard van de Ronde van Vlaanderen niets kwalijk"

  Het onheil is geschied: Julian Alaphilippe is gevallen in de Ronde.

  Julian Alaphilippe herstelt goed van zijn botsing met een motorrijder in de Ronde van Vlaanderen. De ingreep aan twee middenhandsbeentjes ligt nog vers in het geheugen van de Franse wereldkampioen, maar het incident zelf maalt niet meer door zijn hoofd.

  Zondag 18 oktober 2020 had een nieuwe hoogdag kunnen worden voor Julian Alaphilippe.

   

  De Fransman was samen met Wout van Aert en Mathieu van der Poel ontsnapt in de Ronde van Vlaanderen, tot een aanrijding met een motard in de finale een abrupt einde maakte aan zijn overwinningsdroom.

   

  Alaphilippe bleef kermend achter op het asfalt, terwijl Van Aert en Van der Poel om de eeuwige roem streden. Voor Alaphilippe restte de operatietafel.

   

  Bijna twee weken later blikt Alaphilippe in de Franse sportkrant L'Equipe terug op het onfortuinlijke voorval en de naweeën van de ingreep in het ziekenhuis.

   

  "Ik had niet gedacht dat ik na mijn operatie nog zoveel pijn zou hebben. Mijn hand was zwaar opgeblazen. Ik sliep slecht", zegt Alaphilippe.

   

  "Maar ik beklaag me de operatie absoluut niet, want ik zal nu sneller herstellen. Ik had met die blessure trouwens geen andere keuze dan onder het mes te gaan." 

   

  "Momenteel heb ik al veel minder pijn. Ik ben thuis. Over een tiental dagen zou het gips van mijn arm mogen. Begin november komen we een eerste keer opnieuw samen met de ploeg en maak ik van de gelegenheid gebruik om nog eens langs te gaan in het ziekenhuis van Herentals."

  Ik had niet gedacht dat ik na mijn operatie nog zoveel pijn zou hebben. Ik heb slecht geslapen.

  Julian Alaphilippe

  "Had erger kunnen aflopen"

  "Als ik terugblik op mijn val, mag ik van geluk spreken. Het had veel erger kunnen aflopen", weet Alaphilippe.

   

  "Sommigen zeggen dat ik niet genoeg oplette, maar daar heeft het niks mee te maken. Ik zag Mathieu van der Poel op het laatste nippertje uitwijken en kon gewoon geen kant meer op."


  "Ik geef niemand de schuld. Ook de motorrijder niet. Neen, echt niet. Die man valt niets te verwijten, hij moet zich geen zorgen maken. Ik hoop hem met dit interview gerust te stellen. Ik neem hem niks kwalijk en ben sowieso geen rancuneus mens. Het is gewoon iets dat kan gebeuren in een koers..." 

   

  "Van Wout van Aert en Mathieu van der Poel heb ik trouwens berichtjes gekregen. Sympathiek van hen!"

   

  Rusten is het enige dat Alaphilippe momenteel in zijn agenda heeft staan. En al uitkijken naar een nieuw seizoen, met nieuwe dromen.

   

  "Ik voel me conditioneel goed. Het is niet zoals na andere seizoenen dat ik stikkapot zit. Ik sta te popelen om aan een nieuwe campagne te kunnen beginnen en mijn planning te maken. Al zitten we natuurlijk nog altijd met dat virus, wat alles onzeker maakt." 

  Lees ook:

  Een Instagram-post van Alaphilippe van 3 dagen geleden (met archieffoto):