Ga naar de inhoud

EF Pro Cycling schotelt renners die hebben ingeleverd nieuw contract voor

EF Pro Cycling won na de coronabreak onder meer de Dauphiné en ritten in de Tour, Giro en de Vuelta.

De coronacrisis bepaalt mee hoe het peloton er in 2021 zal uitzien. Heel wat renners hebben nog altijd geen zekerheid over volgend seizoen, maar EF Pro Cycling geeft zijn huidige rennersbestand een reddingsboei. Coureurs die dit jaar hebben ingeleverd en van wie het contract afloopt, kunnen ingaan op een contractverlenging.

De voorbije maanden gingen heel wat wielerteams in overlevingsmodus om de coronacrisis te kunnen tackelen.

 

EF Pro Cycling was een van de ploegen die een inspanning van de renners en staf gevraagd hebben: Sep Vanmarcke en co moesten een deel van hun loon inleveren om het voortbestaan van de roze ploeg te kunnen verzekeren.

 

Die financiële inspanning wordt nu terugbetaald door ploegbaas Jonathan Vaughters. "Onze renners en medewekers hebben het belang van de ploeg boven zichzelf geplaatst", legt de Amerikaan bij Cyclingnews.com uit.

 

"Ze hebben een salarisvermindering aanvaard. Het is dan ook fair om de renners die hebben ingeleverd en van wie het contract over enkele maanden afloopt, een nieuwe verbintenis voor 2021 aan te bieden."

 

Onder meer Moreno Hofland en Lachlan Morton zijn al ingegaan op het aanbod. Renners als Jonathan Caicedo, Simon Clarke, Jens Keukeleire, Rigoberto Uran, Tejay van Garderen en Sebastian Langeveld komen ook in aanmerking voor een gegarandeerde verlenging voor 2021.

 

EF Pro Cycling zag de voorbije weken ook renners vertrekken. Dani Martinez (Ineos), Sep Vanmarcke en Michael Woods (Israel Start-Up Nation) en Tanel Kangert (Mitchelton-Scott) zoeken andere oorden op.

Het contract van Jens Keukeleire bij EF Pro Cycling loopt eind dit jaar af.