Basketbal- en hockeyfederatie stellen ook jeugdwedstrijden uit, basketbalprofs spelen wel

  Deze jongens kunnen de komende weken wel trainen, maar geen matchen spelen.

  In het basketbal en in het hockey zullen de komende weken ook geen jeugdwedstrijden op het programma staan. Dat hebben de federaties beslist na de verscherpte maatregelen in Vlaanderen. Volleybal Vlaanderen schrapt wedstrijden vanaf de U11.

  Gisteren besliste de Vlaamse regering om heel wat sportwedstrijden voorlopig te verbieden, behalve voor jongeren tot 12 jaar.

   

  De basketbal- en de hockeyfederatie trekken de lijn nu door naar de jeugd. " Basketbal Vlaanderen zet met onmiddellijke ingang en al minstens tot 11 november ook de jeugdcompetities bij de U12 stop", zo maakte de Vlaamse basketfederatie bekend in een persmededeling. Trainingen mogen wel nog doorgaan.

   

  "Onze doelstelling is contacten tussen (sport)bubbels ook voor de jongere basketbalspelers te vermijden", legt Basketbal Vlaanderen uit.

   

  Ook de hockeyfederatie legt alle competities stil. Enkel de nationale teams Red Lions en Red Panthers blijven trainen en werken de komende dagen en week hun laatste interlands van het jaar af: zaterdag en zondag tegen Groot-Brittannië, komende week woensdag is Nederland de tegenstander. De wedstrijden worden in Ukkel achter gesloten deuren afgewerkt.

   

  In het volleybal schrappen ze de wedstrijden vanaf de U11. "Na overleg met onze jeugdcommissies en de verantwoordelijken van de betrokken competitieleiding zien wij ons genoodzaakt om ook de U11- competitie stop te zetten. We prefereren trainingen ten opzichte van wedstrijden", klinkt het bij Volleybal Vlaanderen.

   

  "We hebben het grootste respect voor deze ouders, vrijwilligers en trainers en zijn van mening dat in deze pandemie ieders gezondheid voorop staat."

  Serge Pilet (Belgische Hockeybond): "We verbieden nu ook de hockeymatchen voor kinderen onder 12 jaar"

  Geert De Dobbeleer (Volley Vlaanderen): "Beter om alles even on hold te zetten, maar topsport kan wel nog"

  Koen Umans (Basketbal Vlaanderen): "Er zijn clubs die geen perspectief meer zien om uit deze crisis te geraken"

  Euromillions Basket League begint wel op 6 november

  De Belgische basketbalcompetitie zal wel degelijk in het weekend van 6, 7 en 8 november van start gaan. Dat is vandaag beslist op een vergadering van de Euromillions Basket League en de 10 eersteklassers.

   

  Tot eind december krijgen de clubs wel de kans om een deel van hun thuiswedstrijden uit te stellen. Initieel zouden de clubs maximaal twee wedstrijden mogen uitstellen.

   

  "We houden dus vast aan de startdatum, maar stellen ons flexibeler op", vertelt Pro League-manager Wim Van de Keere. "Het is zeker niet de bedoeling alle matchen uit te stellen. In functie van de kalender zal een aantal matchen vastgelegd worden."

   

  Vrijdag 6 november wordt de eerste speeldag geopend met Aalst-Bergen en Brussels-Antwerp. Zaterdag 7 november volgt al meteen een Clasico tussen Oostende en Charleroi.

  Kampioen BC Oostende speelt in het openingsweekend tegen Charleroi.