Voorzitter Boone en CEO Spaenjers stappen op bij Belgische volleyliga

  Marc Spaenjers (archief) heeft een stap opzij gezet.

  Het rommelt opnieuw in de Belgische volleybalwereld. Voorzitter Philippe Boone en CEO Marc Spaenjers hebben ontslag genomen bij de Belgische volleyballiga na enkele hervormingen bij Volley Belgium.

  De Belgische volleyballiga en de Licentiecommissie worden sinds kort allebei overkoepeld door de federatie. Een beslissing waar Boone en Spaenjers zich niet in kunnen vinden. Daarom zetten ze een stap opzij. 

   

  "Ik ben verkozen als voorzitter van een autonome belangengroep en daarom heb ik onmiddellijk ontslag genomen", legde Boone uit. "Amateursport en professionele sport zijn twee zeer verschillende werelden die elk een specifiek beleid en expertises vereisen."   

   

  "Samen met Marc Spaenjers, die ook ontslag genomen heeft, kijken we terug op vier zeer vruchtbare jaren: het afsluiten van een CAO met als resultaat een verhoging van het aantal betaalde sportbeoefenaars, het invoeren van het Video Challenge Systeem, de streaming van alle matchen... Dit alles met heel weinig middelen en met veel valkuilen."   

   

  "Ik dank iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen en ik wens alle clubs veel succes in dit nieuwe tijdperk. De clubs beslissen vandaag wie de teugels overneemt en ze zullen niet nalaten om snel alle dossiers over te nemen die ik tot voor kort opvolgde."