Lazio beschikt maar over 16 spelers tegen Club Brugge: "Een noodsituatie"

  Ook goaltjesdief Ciro Immobile is er niet bij in Brugge.

  De plotse uitbraak van het coronavirus bij Lazio stelt coach Simone Inzaghi voor een voldongen feit: hij heeft maar keuze uit 16 spelers voor het Champions League-duel tegen Club Brugge. "Toch willen we huiswaarts keren met een overwinning."

  Club Brugge ontvangt een fel verzwakt Lazio voor zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League. Onder anderen goaltjesdief Ciro Immobile en spelmaker Luis Alberto zijn niet beschikbaar na een corona-uitbraak bij de Romeinen.

   

  "Verschillende spelers zijn achtergebleven in Rome", bevestigde coach Simone Inzaghi. "We kunnen maar een beroep doen op 16 spelers. De laatste stalen worden nog geanalyseerd. We zullen zien of we nog andere spelers kunnen optrommelen."

   

  "We hadden deze situatie niet verwacht. Na de overwinning tegen Borussia Dortmund wilden we ook in Brugge goed voor de dag komen. Wie morgen ook zal spelen, zal het beste van zichzelf geven. We zitten in een noodsituatie, maar ik ben vol vertrouwen."

   

  "In deze groep zullen alle clubs tot het einde strijden voor de kwalificatie. Club Brugge heeft toch gewonnen in Sint-Petersburg. Het team heeft enkele belangrijke spelers, vooral hun middenveld is sterk", besloot de coach van Lazio.

  Borussia Dortmund was ook favoriet tegen ons, maar dat was op het veld niet te zien.

  Francesco Acerbi

  Ook verdediger Francesco Acerbi hoopt ondanks alle afwezigen op een overwinning. "We zullen ons best doen om huiswaarts te keren met een positief resultaat", zei hij. "Borussia Dortmund was ook favoriet tegen ons, maar dat was op het veld niet te zien."


  Bovenop de positieve coronatests komt nog dat aanvoerder Senad Lulic, doelman Thomas Strakosha, Stefan Radu en Gonzalo Escalante out zijn met blessures.