Patrick Goots in Extra Time: "Een geheim: ik was eerst supporter van Club Brugge"

  Patrick Goots in Extra Time.

  De Antwerpse derby was de affiche van het afgelopen voetbalweekend en dus verwelkomde het Extra Time-panel Antwerp-icoon Patrick Goots in de studio. Dat leverde een aantal leuke en opvallende anekdotes op. "Ik rookte tijdens de rust, maar nooit in 1e klasse", vertelt Goots.

  Goots: "De Bosuil heeft me als jonge jongen betoverd"

  Patrick Goots (54) heeft in zijn carrière voor 12 clubs gevoetbald, maar hij wordt altijd vereenzelvigd met Antwerp.

   

  "Ik ga nu een geheim vertellen. Ik was vroeger eerst supporter van Club Brugge", doet Goots uit de doeken.

   

  "Julien Cools speelde toen bij Club en hij was ook van de Kempen, van Retie. En mijn leraar in het 4e leerjaar nam mij mee naar Club Brugge-Hamburg."

   

  "Maar dan ben ik met de provinciale miniemen van Dessel op de Bosuil gekomen en ik was betoverd door dat stadion."

  Van der Elst: "De eerste keer dat ik tegen Patrick speelde vergeet ik nooit"

  Patrick Goots maakte in zijn loopbaan 408 doelpunten. "Ik herinner ze nog allemaal en ken ook nog alle uitslagen van vroeger, vaak weet ik zelfs de datum nog."

   

  "Ik herinner me 1 doelpunt specifiek van Patrick", zegt Franky Van der Elst. "Het was de eerste keer dat ik tegen hem speelde. Dat was een vrienschappelijke match met Club Brugge en Patrick zat bij Lommel."

   

  "En ik scoor", pikt Goots snel in. 

   

  Van der Elst: "Uiteraard, maar hoe. Ik ga dat nooit vergeten. Wij wonnen daar met 5-1 of 6-1. Hij scoort die ene goal voor Lommel en die maakt hij op een manier zoals we hem later hebben leren kennen. Een afstandsschot los in de winkelhaak. Een bom."

  Ik heb nooit gefitnest, ik deed alles op techniek.

  Patrick Goots

  "Ik had trouwens echt totaal geen kracht in mijn benen zitten", vertelt Goots. "Ik deed alles op techniek, maar ik heb ook nooit gefitnest. Ik rookte als speler, zelfs tijdens de rust, maar niet in 1e klasse."

   

  Patrick Goots had ook iets met schoenen. "Die waren heilig. Soms deed ik met een paar 2 à 3 jaar, tot de schoenmaker zei dat ze niet meer te repareren waren."

  Ja/nee-vraagjes met Goots: "Ik ga liever naar Graspop dan de Antwerpse derby"

  Goots: "Ooit onder politiebegeleiding het stadion verlaten"

  Scoren tegen je ex-club, Patrick Goots deed het ooit tegen Beerschot. Hij maakte er destijds 4 voor Kortrijk.

   

  "Ik heb toen onder politiebegeleiding het stadion verlaten. We hadden afgesproken om na de match met kameraden nog iets te gaan drinken in Antwerpen."

   

  "Ik stap naar buiten met mijn voetbaltas, maar ineens staan daar 300 à 400 mensen die mij willen lynchen. Met veel geluk zag ik een van mijn kameraden staan en die heeft de politie dan naar mij gestuurd voor hulp."

  Herbekijk Extra Time van 26 oktober