Filip Joos: "Spandoeken voor Thorup verbieden is het domste dat je kunt doen"

  Het betreffende spandoek.

  De fans van Gent wilden gisteren een spandoek in het stadion leggen om ex-coach Jess Thorup (nu Racing Genk) te bedanken, maar Gent stond dat niet toe. Het wakkerde een discussie aan in Extra Time. "Ik begrijp het wel, je moet de coach die je nu hebt beschermen", zei Arnar Vidarsson.

  Filip Joos: "Dit is toch net wat je wil van je supporters?"

  Supportersclub Ultras Ghent '14 mocht zijn spandoek voor Thorup niet in het stadion van Gent leggen en dus gingen de fans de Deense coach verrassen aan zijn hotel.

   

  Dat Gent het spandoek verbood in het stadion, vindt Filip Joos onbegrijpelijk. "Gent heeft zijn best al gedaan dit seizoen, maar die spandoeken verbieden in het stadion is de domste zet die je kunt doen", zegt hij.

   

  “Is dat zo raar als je die coach hebt ontslagen?", wil Frank Raes weten. 

   

  Joos: “Dit wil je toch van je supporters? Dit is fantastisch van hen. Het overstijgt voetbal en is puur menselijk. Thorup heeft als mens een geweldige indruk nagelaten in Gent en hij heeft het ook goed gedaan als coach. Hij is onterecht ontslagen.”

  Arnar Vidarsson: "Ik kan het wel begrijpen"

  “Ik begrijp het eigenlijk wel”, zegt Arnar Vidarsson.


  Waarop Joos zijn gezicht verbergt in zijn handen. “Komaan Arnar, dat snap ik echt niet. Waarom je dat wel moet toelaten? Omdat je supporters een eerbetoon willen brengen aan een mens die fantastisch gewerkt heeft.”


  “Ja, maar dat spreek ik niet tegen”, repliceert Vidarsson. “Thorup is een fantastisch mens en een goeie trainer. Maar je moet de coach die je nu hebt toch ook een beetje beschermen? Wim De Decker is nu de trainer van Gent. Dat ze dit nu in het hotel hebben kunnen doen, dat vind ik prima.”

   

  Joos: “Dit is de DDR.”


  “Ik zou het toch ook toestaan”, oppert Franky Van der Elst. “Ik denk dat je er als club groter uitkomt.”

  Dat ze het spandoek in het hotel hebben kunnen tonen, dat is prima zo.

  Arnar Vidarsson

  De discussie in Extra Time