Europese supercompetitie in de maak? Barcelona aanvaardt voorstel

  Speelt Messi binnenkort alleen tegen topclubs?

  Afscheidnemend Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft nog een bommetje gedropt in zijn vaarwelspeech. Hij bevestigde dat Barcelona bereid is om in te stappen in een Europese supercompetitie. Het is onduidelijk hoe ver die plannen gevorderd zijn.

  Een van de laatste daden van Josep Bartomeu als voorzitter van Barcelona kan wel eens verstrekkende gevolgen hebben. Hij bevestigde bij zijn afscheid dat het bestuur het voorstel heeft aanvaard om deel te nemen aan een Europese supercompetitie.

   

  "We hebben gisteren toegestemd", zei hij. "De details van de beslissing moeten wel nog worden goedgekeurd. Deze supercompetitie is heel belangrijk om de financiële levensvatbaarheid van de club te garanderen."

   

  Bartomeu voedt zo opnieuw de geruchten dat er een Europese supercompetitie in de maak is. Volgens de Engelse sportzender Sky Sports zijn meer dan twaalf clubs uit de grote voetballanden - Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje - aan het onderhandelen over zo'n competitie.

   

  Onder meer ook Liverpool en Manchester United zouden betrokken zijn bij de gesprekken. Het doel is om in 2022 de nieuwe competitievorm te lanceren. De FIFA zou het voorstel steunen, de UEFA zou dwarsliggen.

  La Liga-baas: "Spookcompetitie"

  Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse voetbalcompetitie, was er als de kippen bij om Bartomeu op zijn plaats te zetten. "Helaas kondigt Bartomeu op zijn laatste dag de deelname aan een spookcompetitie aan."

   

  "Dat zou FC Barcelona ruïneren en bevestigt zijn onwetendheid over de voetbalindustrie. Een jammer einde voor een voorzitter die goede zaken heeft gedaan, maar op het einde fouten heeft gemaakt."