Roberto Martinez: "Vanavond begint seizoen Hazard en Romelu is beste spits ter wereld"

  Bondscoach Roberto Martinez.

  In een uitgebreid interview met Sporza liet bondscoach Roberto Martinez zijn licht schijnen over 2 van de steunpilaren bij de Rode Duivels. Eden Hazard, die vanavond mogelijk zijn comeback maakt in het team van Real Madrid, en Romelu Lukaku, de onstuitbare doelpuntenmachine van Inter.

  "Ik verwacht een flitsend seizoen van onze aanvoerder"

  Martinez, die Eden Hazard selecteerde voor het trainingskamp in september, wist dat zijn kapitein toen nog niet klaar was om te spelen. "Medisch gezien was hij fit. De blessure waaraan hij geopereerd was, was totaal vergeten, maar hij was nog niet klaar."

   

  "Toen hij terugkeerde naar Real Madrid, volgde hij zijn eigen programma. Dat ging allemaal goed tot de week voor de wedstrijd tegen Valladolid. Hij zou normaal gezien spelen, maar hij kreeg een spierblessure de dag voordien. Dat kan gebeuren als je terugkomt na een operatie en je er alles aan probeert te doen om topfit te geraken."

   

  Maar deze tegenslag had dus niks te maken met zijn vorige blessure. "Ik wil elke Rode Duivels-fan geruststellen dat ze vanavond misschien hun aanvoerder weer aan het werk zullen zien en ik verwacht ook een heel flitsend seizoen van onze aanvoerder."

  Het belangrijkste is dat we een topfitte Hazard hebben, die elke week zijn wedstrijd speelt met het oog op het EK van volgende zomer.

  Roberto Martine, bondscoach

  Real Madrid zorgt goed voor Hazard volgens de bondscoach. "Ze zetten geen druk op hem en gaven hem de tijd om terug te keren. Vanavond start zijn seizoen. Ik hoop dat hij een goede beurt maakt tegen Borussia Mönchengladbach, op welke manier dan ook."


  "Als we hem genoeg tijd geven, zal zijn vorm vanzelf terugkomen en zal hij klaar zijn voor de Rode Duivels. Is het niet voor de wedstrijden in november, dan wel voor die in maart van volgend jaar. Maar het belangrijkste is dat we een topfitte Hazard hebben, die elke week zijn wedstrijd speelt, met het oog op het EK van volgende zomer."

  "Voor mij is Romelu de beste spits ter wereld"

  Als we vragen wie de beste spits ter wereld is, grijnst Martinez. "Voor mij is Romelu de beste spits ter wereld, maar ik ben bevooroordeeld. Het is een kwestie van smaak en wat je belangrijk vindt in een spits."

   

  "Maar als je een nummer 9 hebt die met zijn rug naar doel kan spelen, sterk is in het duel en in de lucht, die in de rug van de verdediging kan lopen, als pivot kan fungeren én kan scoren… dan is dat de nummer 9 die ik zou kiezen en dat is Romelu."

   

  Volgens Martinez is Lukaku als voetballer volwassener geworden sinds zijn verhuis naar Italië. "Zijn statistieken van de laatste jaren bij de Rode Duivels waren al buitengewoon. Maar zijn verhuis naar de Serie A heeft hem een extra laag van verantwoordelijkheid gegeven op clubniveau."

   

  "Zijn doel is de titel in Italië winnen en dat zie je ook aan zijn inzet, zijn drive en het plezier waarmee hij speelt. Ik ben niet verbaasd dat hij zoveel scoort, want dat kan hij als de beste. Maar ook als voetballer bewijst hij dat hij op het toppunt van zijn carrière zit."