De Bleeckere: "Frans had rood moeten krijgen in Antwerpse derby"

  Frans mocht zondag op het veld blijven staan.

  Beerschot-verdediger Frédéric Frans had afgelopen weekend rood moeten krijgen voor zijn overtreding op Antwerp-spits Mbokani. Dat is het oordeel van het Refereeing Department. Frans kwam weg met een gele kaart en de scheidsrechter veranderde ook na tussenkomst van de VAR zijn oordeel niet.

  Halverwege de eerste helft van de Antwerpse derby stond het al 2-1 en Mbokani kon alleen op de doelman af. Maar hij werd net buiten het strafschopgebied afgestopt door verdedigers Frans en Van den Bergh.

   

  Ref Vergoote duwde Frans een gele kaart onder de neus voor het afbreken van een beloftevolle aanval en Antwerp kreeg een vrijschop op de rand van het strafschopgebied. De VAR kwam nog tussen, maar ook na het bekijken van de beelden bleef scheidsrechter Vergoote bij zijn beslissing.     

   

  Een foutieve beslissing oordeelt het Refereeing Department nu. "Er was niets mis met de VAR-interventie", zegt De Bleeckere in zijn wekelijkse analyse van de scheidsrechtersprestaties. "Het Refereeing Department verwacht voor deze situatie wel een directe vrije trap buiten het strafschopgebied en een rode kaart."

   

  "De verdediger van Beerschot verdient de rode kaart omdat hij Antwerp een reële doelkans ontneemt. De aanvaller is bij het moment van de overtreding immers voorbij de twee verdedigers, gaat alleen op doel en heeft de bal onder controle."