Ga naar de inhoud

Net geen medaille voor judoka Toma Nikiforov bij comeback

 zo 25 oktober 2020 19:08
Toma Nikiforov

Judoka Toma Nikiforov (-100 kg) heeft zondag op de Grand Slam van Boedapest vrede moeten nemen met een vijfde plaats. In de kamp om brons moest hij de zege laten aan de jonge Canadees Shady Elnahas.

Na meer dan een jaar zonder competitie door blessures en een heersende pandemie, mag judoka Toma Nikiforov bij zijn wederoptreden onmiddellijk voor brons kampen in de categorie tot 100 kilogram.

 

Op de Grand Slam in Boedapest verloor de 27-jarige Belg zondag pas in de halve finales van de Russische vicewereldkampioen Nijaz Iljasov. De Rus kon pas in de extra tijd het beslissende punt maken.

 

In de kamp voor de bronzen medaille kreeg Nikiforov de Canadees Shady Elnahas (IJF-7) tegenover zich. Halverwege slaagde Elnahas erin om een waza-ari te scoren en die achterstand kon een vermoeide Nikiforov niet meer goedmaken. Toch zal hij tevreden zijn over zijn comeback na al het blessureleed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.