Jai Hindley pareert kritiek: "Als team hebben we niets fout gedaan"

  Jai Hindley moet bekomen na de slottijdrit in de Giro.

  Halverwege de derde week van de Giro leek Team Sunweb alles onder controle te hebben, maar uiteindelijk glipte de eindzege toch nog door de vingers van Wilco Kelderman en Jai Hindley. "Toch kunnen we trots zijn."

  Jai Hindley verloor in de slottijdrit van de Giro de roze trui aan Tao Geoghegan Hart en eindigt zo als tweede in het eindklassement. "Natuurlijk is het super teleurstellend om de roze trui op de laatste dag te verliezen", gaf hij toe.

   

  "Het is nu even moeilijk, maar als ik later terugkijk op deze Giro zal ik super trots zijn op de manier waarop de ploeg en ik de laatste weken hebben gereden."

   

  Sunweb kreeg veel kritiek voor hoe ze het aangepakt hebben met Wilco Kelderman op de Stelvio. Zou Hindley dingen anders hebben aangepakt? "Neen, als team hebben we niets fout gedaan, we kunnen super trots zijn op wat we hebben gerealiseerd." 

   

  "Dit was een grote stap voorwaarts in mijn carrière en dit zijn drie weken die ik nooit zal vergeten. Ik heb hier zoveel dingen geleerd, ongelooflijk."

  Kelderman: "Met 2 op het podium is goed, maar ook vreemd"

  Wilco Kelderman moest op de voorlaatste dag de roze trui inleveren, maar stond in Milaan wel voor het eerst op het podium van een grote ronde. "Aan de ene kant ben ik wel blij, maar aan de andere kant verliezen we wel op de slotdag."

   

  "Twee man op het podium is goed, maar het voelt ook wel vreemd. Als je me vooraf had verteld dat ik op het podium zou eindigen, dan was ik heel erg blij geweest, maar nu. Nu zal ik over een week wel blij zijn met deze prestatie."

   

  "Kijk, ik ben wel trots op mijn derde plaats en onze ploeg heeft heel sterk gepresteerd. We hebben iets heel moois bereikt, misschien waren we wel het beste team."

   

  Toch zal deze Giro altijd een beetje een nasmaak achterlaten bij Kelderman. "We moeten uiteindelijk trots zijn en Jai moet dat ook zijn. Hij zal het nu nog wat moeilijk hebben. Dat is normaal, maar hij mag trots zijn."