Volleybalcompetitie krijgt groen licht om weer te trainen en te spelen

  Roeselare en Aalst begin dit seizoen in actie in de bekerfinale.

  De clubs uit de EuroMillions Volley League, de hoogste klasse in het Belgische volleybal, hebben van de overheid de toestemming gekregen om opnieuw te trainen en wedstrijden te spelen. "De minister heeft onze aanvraag goedgekeurd", klinkt het.

  Om de nieuwe opmars van het coronavirus een halt toe te roepen, geldt momenteel een verbod op indoorsporten met contact. Daardoor staan er ook dit weekend geen volleybalwedstrijden op het programma.

   

  Dat kan snel veranderen. De organisatie van de EuroMillions Volley League heeft groen licht gekregen om weer te spelen.

   

  "Minister van Sport Ben Weyts heeft de aanvraag om een uitzondering te krijgen gisteren goedgekeurd. Ons testprotocol is bestudeerd door de virologen en voorgelegd aan de federale coronacommissaris. De beoordeling was positief", zegt Marc Spaenjers van de EuroMillions Volley League.

   

  "Voor elke zaal waarin de competitie gespeeld wordt, werd een specifiek protocol overlegd met de lokale overheden om maximaal de veiligheid te kunnen garanderen."