Ga naar de inhoud

Vincent Kompany: "Mijn reactie was er wat over, ik heb me geëxcuseerd bij de ref"

"Na al die jaren in Engeland moet ik nog wat wennen aan de Belgische competitie", stelt Vincent Kompany.

Anderlecht heeft voor het eerst in een maand nog eens kunnen winnen, maar de late penalty voor Kortrijk zat Vincent Kompany dwars. De coach begreep niet waarom de bal op de stip ging. Collega Yves Vanderhaeghe vond dan weer dat zijn team te veel respect had voor Anderlecht. "Op kansen hadden we gewonnen", sprak de T1 van KV Kortrijk.

In de slotfase van de wedstrijd zag Anderlecht-doelman Van Crombrugge een clean sheet de mist ingaan. Kortrijk scoorde vanaf de stip na een interventie van Cullen op De Sart (1-3).

 

Langs de lijn liet Vincent Kompany zijn ongenoegen blijken. "Mijn reactie was er wat over en dat wil ik niet uitstralen als Anderlechtkracht", zei de gewezen topverdediger. "Ik leef mee, maar heb me snel verontschuldigd bij de scheidsrechter."


"Ik was even emotioneel, omdat ik het een mooie actie vond. Ik zag twee spelers die de strijd aangingen en vervolgens een fantastische interventie. Dan hoef je niet in te grijpen", vindt Kompany.

 

"Integendeel, ik pleit ervoor om het spel voort te laten gaan. En dat zeg ik ook als die fase zich afspeelt aan de andere kant van het terrein. Sta op en voetbal voort, voor mij is er dan niks aan de hand."

 

"In Engeland oogst je applaus, maar ik moet duidelijk nog wat wennen aan onze competitie", denkt de coach.

Ik zag twee spelers die de strijd aangingen en vervolgens een fantastische interventie. Dan hoef je niet in te grijpen.

Vincent Kompany

Penalty of niet, Anderlecht heeft deze keer de zege niet uit handen gegeven. "Na de pauze hadden we het moeilijk", vertelt Kompany, "maar de jongens hebben niet opgegeven. Hierop kunnen we voortbouwen."

Vincent Kompany neemt het op voor zijn speler Joshua Cullen.

Vanderhaeghe: "Te veel respect getoond voor Anderlecht"

"We hebben het te makkelijk gegeven", sprak Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe. "Na 5 minuten kon Anderlecht zich al in de zetel zetten en op balbezit spelen."

 

"Wij hebben geprobeerd om druk te zetten. Op kansen hebben we gewonnen, we hadden met 4-3 kunnen winnen, maar de cijfers op het bord geven iets anders aan."

 

"Voor ons was dit een gemiste kans tegen een Anderlecht dat nog niet zal meestrijden voor de landstitel zoals vroeger."

 

"We hebben veel te veel respect getoond. Mijn verdedigers hadden alerter moeten reageren", besloot Vanderhaeghe.

Twee voormalige ploegmaats: Vincent Kompany en Yves Vanderhaeghe.

Meer over de wedstrijd: