Ga naar de inhoud

Jelle Wallays (31) vindt vangnet bij Cofidis voor één jaar

Jelle Wallays won Parijs-Tours voor de tweede keer in 2019.

Jelle Wallays (31) heeft toch een oplossing gevonden, nadat Lotto-Soudal zijn contract had stopgezet. Hij ondertekende een contract voor één jaar bij de Franse WorldTour-ploeg Cofidis.

Na vijf jaar in de gelederen van Lotto-Soudal kreeg Wallays te horen dat zijn contract werd stopgezet na de BinckBank-Tour. Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen moest hij van zijn lijstje schrappen.

 

Cofidis vangt de tweevoudige winnaar van Parijs-Tours (2014 en 2019) op voor één jaar. Met 8 profzeges op zijn palmares - onder meer een rit in de Vuelta in 2018 - speelde zijn ervaring een doorslaggevende rol. 

 

"Met zijn ervaring is Wallays essentieel in onze plannen voor volgend seizoen", zegt ploegleider Cédric Vasseur. "Jelle zal een belangrijke rol krijgen in de klassieke kern rond Christophe Laporte en de kopmannen bijstaan in de grote rondes."

Dit is een mooie kans in deze moeilijke tijden waarin veel renners geen contract hebben.

Jelle Wallays

Wallays is blij met de nieuwe uitdaging. "Ik ben heel blij dat ik kan aansluiten bij Cofidis", zei hij. "Dit is een mooie kans in deze moeilijke tijden waarin veel renners geen contract hebben. Ik zal er alles aan doen om de kansen te grijpen die de ploeg mij geeft."


"Ik hou van eendagswedstrijden, lastige scenario's en ik kijk ernaar uit een belangrijke steun te zijn voor de renners van Cofidis en zijn leiders, zoals Elia Viviani en Guillaume Martin."


"Ik hou van zware koersdagen, waarbij je je dubbel moet plooien. In zo'n wedstrijden kan ik van veel waarde zijn voor de ploeg. Ik heb al snel gevraagd aan de ploeg wanneer de stage valt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: